Κινδυνεύουν τα παράλια να μείνουν χωρίς ναυαγοσώστες

Χωρίς ναυαγοσώστες κινδυνεύουν να μείνουν τα παράλια του Δήμου Αγιάς, και όχι μόνο, εξαιτίας της νέας εγκυκλίου που απεστάλη τον Απρίλιο στα Λιμεναρχεία και η οποία αλλάζει τα δεδομένα και βγάζει εκτός τροχιάς τα οικονομικά των Δήμων, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Αντώνης Γκουντάρας.

Ο Δήμαρχος Αγιάς επεσήμανε ότι πέρυσι η υποχρέωση του Δήμου ήταν να έχει 4 ναυαγοσώστες , ενώ φέτος χωρίς καμία διαβούλευση ή ενημέρωση η νέα εγκύκλιος ορίζει ότι η ίδια περιοχή στα πολυσύχναστα σημεία πρέπει να καλυφθεί με 14 ναυαγοσώστες, πύργους, νέο εξοπλισμό και σκάφη, χωρίς ωστόσο η απόφαση να συνοδεύεται από αντίστοιχη επιχορήγηση προς τον Δήμο.

“Πέρυσι χρειαστήκαμε 25.000 ευρώ για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, ενώ φέτος υπολογίζουμε με όσα ορίζει η νέα εγκύκλιος ότι θα απαιτηθούν 260.000 ευρώ. Οι Δήμοι, με περικοπές στις επιχορηγήσεις σχεδόν 50% τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το κόστος” ανέφερε ο κ.Γκουντάρας.

Το ζήτημα αφορά τα παράλια σε όλη την Επικράτεια και οι Δήμαρχοι των παράκτιων περιοχών μέσω ΚΕΔΕ διεκδικούν κονδύλια. Όπως είπε ο Δήμαρχος Αγιάς σε πρώτη φάση το Κράτος θα διαθέσει 8 εκ ευρώ για τον σκοπό αυτό, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό το πότε ακριβώς.
Δύσκολα οι δήμοι θα καταφέρουν να ανταποκριθούν όχι μόνο οικονομικά αλλά και χρονικά δεν θα προλάβουν να ετοιμάσουν όλες τις υποδομές, εκτίμησε ο Αντώνης Γκουντάρας που επισήμανε ότι στα παράλια του Δήμου Αγιάς θα ξεκινήσουν με 4 ναυαγοσώστες όπως πέρυσι, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος