Καθημερινή λειτουργία του Αιμοδυναμικού του Νοσοκομείου Λάρισας ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών

Παρέμβαση στο θέμα που αφορά την ελλιπή κάλυψη του πληθυσμού σε περίπτωση οξέως καρδιακού προβλήματος, λόγω της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μόνο τις ημέρες εφημερίας του , κάνει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“… Αν ένας πολίτης του νομού μας εμφανίσει έμφραγμα του μυοκαρδίου, που να απαιτεί άμεση επεμβατική καρδιολογική παρέμβαση, η έκβαση της υγείας του είναι κυριολεκτικά θέμα τύχης. Κι αυτό, γιατί, σκανδαλωδώς, ο στεφανιογράφος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ) λειτουργεί σε κατάσταση εφημερίας μόνο τις μισές ημέρες του μήνα. Είναι ξεκάθαρη η αδυναμία και η απραξία κυβερνήσεων και διοικήσεων της 5ης ΥΠε να τον καταστήσουν μόνιμα λειτουργικό, προσλαμβάνοντας το απαραίτητο προσωπικό για την συνεχή και ασφαλή εφημέρευσή του.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Διοίκησης της 5ης ΥΠε, συνιστάται η διακομιδή αυτών των ασθενών στα Τρίκαλα ή την Λαμία, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπ’ όψιν η επιβάρυνση της καρδιακής λειτουργίας τους, λόγω της καθυστέρησης στην αντιμετώπιση του εμφράγματος. Προφανώς η αντιπρόταση περί ιδιωτικού φορέα υγείας, που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες επεμβατικής καρδιολογίας, είναι ενάντια στην πολιτική ισότητας στον τομέα της Υγείας και δεν συνάδει με την γενικότερη αρχή περί δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους, ανεξαιρέτως… Συχνά όμως η διακομιδή σε άλλη πόλη είναι επισφαλής και χρονοβόρος ή δυσχερής, με αποτέλεσμα αρκετοί άρρωστοι είτε να μεταφέρονται με δική τους πρωτοβουλία και οικονομική επιβάρυνση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, είτε να υποβάλλονται στην υποδεέστερη αλλά εφικτή θεραπεία της θρομβόλυσης, θεραπεία που στην σύγχρονη καρδιολογία δεν είναι πρώτης γραμμής για την πλειονότητα των περιπτώσεων….”

Yπενθυμίζεται στο σημείο αυτό πως ο πρώην Δήμαρχος Κ. Τζανακούλης υπέστη οξύ έμφραγμα μου μυοκαρδίου το οποίο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στο Αιμοδυναμικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε ημέρα μη εφημερίας και δεν  μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο  των Τρικάλων, όπως είχε γίνει την ίδια ημέρα με έναν 40χρονο συμπολίτη μας ο οποίος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα

Και  η ανακοίνωση καταλήγει :“Το ζητούμενο παραμένει να στελεχωθεί άμεσα το τμήμα επεμβατικής καρδιολογίας του ΠΓΝΛ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να μπορεί να εφημερεύει καθημερινά και να καλύπτονται τέτοιου είδους επείγουσες καταστάσεις προς όφελος των πολιτών.

Η 5η ΥΠε οφείλει να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες, ώστε να μη τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του λαού και να δώσει την καλύτερη λύση, ισότιμα και δωρεάν για όλους τους πολίτες.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος