Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός ακτής που διοργάνωσε η ΑΜΚΕ Ecogenia σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κατα μήκος της ακτογραμμής της Πλάκας Λιτοχώρου, στο πλαίσιο του προγράμματος From California to Mount Olympus.
Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου, οπότε πλήθος κόσμου, πολίτες, μέλη της ομάδας της Ecogenia αλλά και εργαζόμενοι της πρεσβείας συμμετείχαν και κατάφεραν να συλλέξουν 1.000 λίτρα απορρίμματα και 500 λίτρα ανακυκλώσιμη ύλη, τα οποία ταξινομήθηκαν επιμελώς, καλύπτοντας περίπου 1,2 χιλιόμετρα της ακτογραμμής.
Συγκεντρώθηκαν, επίσης, 3 τελάρα, 1 κουτί πλαστικά καπάκια και δίχτυα ψαρέματος, καθώς και 1 εργαλειοθήκη, 1 βαρέλι, 1 ομπρέλα/τέντα, τα οποία η ομάδα της Ecogenia θα επαναχρησιμοποιήσει για τις εργασίες που κάνει στο πεδίο.
Σημειώνεται ότι η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Our Ocean Conference, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, η δράση εναρμονίστηκε με την πανελλήνια δράση εθελοντισμού του Let’s Do it Greece.
«Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός όλων όσοι συνέβαλαν στη δράση του καθαρισμού της ακτής ήταν πραγματικά συγκινητική» σχολίασαν οι συνιδρύτριες της Ecogenia, Έρικα Σπαγάκου και Λία Παπάζογλου, σημειώνοντας ότι «Μαζί, επιδείξαμε τη δύναμη της δράσης της κοινότητας στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων και στην ανάπτυξη μιας πολιτισμένης κουλτούρας βιωσιμότητας, που θα δώσει επιπλέον κίνητρο στις επόμενες γενιές ενεργών πολιτών».
Η ομάδα της Ecogenia εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους εθελοντές, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους υποστηρικτές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. “Η συλλογική τους προσπάθεια όχι μόνο βελτίωσε την εικόνα της ακτογραμμής, αλλά υπογράμμισε και τη σημασία της ατομικής ευθύνης στη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων για τις μελλοντικές γενιές, συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου με το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας, Όλυμπος 2024” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ecogenia.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος