Καταγγελία της “ΛΑ.ΣΥ”. για καταστρατήγηση του 5μερου εργασίας στον δήμο Λαρισαίων

Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλλουν καταγγέλλουν καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας στον δήμο Λαρισαίων εξέδωσαν οι εκλεγμένοι με την “Λαϊκή Συσπείρωση” δημοτικοί σύμβουλοι, Π. Κρίκης, Γ. Παναγιώτου και Γ. Παπαδούλης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: “Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. που με τις ψήφους των υπολοίπων του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταστρατηγούν το 5νθήμερο εργασίας στην υπηρεσία σχεδόν στο σύνολο των υπηρεσιών του δήμου Λάρισας, επιβάλλοντας την 24ωρη και 7ήμερη λειτουργία μέρα – νύχτα, ακόμα και την Κυριακή, με πρόσχημα τις αυξημένες ανάγκες στην αποκομιδή, το πράσινο, το Ληξιαρχείο, τη ΔΗΚΕΛ κ.α.

Αυτό λέγεται εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας με όρους σύγχρονης γαλέρας. Αυτή την εντατικοποίηση οι εργαζόμενοι του κλάδου την έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τα τελευταία χρόνια, με εκατοντάδες ατυχήματα και με δεκάδες νεκρούς. Αφού η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι επικαλούνται διαρκώς τις πολλαπλές και αυξημένες ανάγκες στην αποκομιδή, το ολιγάριθμο προσωπικό, είναι και επομένως υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να ζητήσουν απ’ το κράτος προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και προμήθεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού που να καλύπτουν επαρκώς όλες τις ανάγκες. Διαφορετικά κάθε άλλη συζήτηση θα ρίχνει μόνιμα το μπαλάκι των ευθυνών στους εργαζόμενους, καλώντας τους να γίνουν λάστιχο για να βγει η δουλειά.

Υπερασπιζόμαστε την δημόσια λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών διότι μόνο έτσι διασφαλίζονται οι θέσεις μόνιμης σταθερής εργασίας των εργαζομένων. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα λαϊκά νοικοκυριά θα πληρώνουν τα αυξανόμενα ανταποδοτικά τέλη που θα τα τσεπώνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως γίνεται με τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης και το πράσινο που η διοίκηση Καλογιάννη την παρέδωσε σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ξεχωρίζει και ωριμάζει ως ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας των συνεχών εργατικών ατυχημάτων, της εντατικοποίησης και της λογικής της εργολαβίας που έχει επικρατήσει σε υπηρεσίες του δήμου, το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της 24ωρης λειτουργίας που έχει επικρατήσει.

Ένα αντιδραστικό αντεργατικό θεσμικό καθεστώς που στην εποχή των διευρυμένων και μόνιμων ελλείψεων σε προσωπικό, της σωρείας των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, έχει γίνει το έδαφος για να ανθεί η υπερεργασία, η λογική της εργολαβίας, το ξεχείλωμα του ωραρίου, του 5ήμερου, να εντείνονται τα εργατικά ατυχήματα”, σημειώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ζητώντας παράλληλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους δήμους, καθώς και τον ουσιαστικό έλεγχό τους από τα αρμόδια όργανα του κράτους και διασφάλιση του ωραρίου, του 5ήμερου, των υποχρεωτικών ημερών ανάπαυσης για κάθε εργαζόμενο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος