Κατα 10 με 20 λεπτά ακριβότερη η φραντζόλα

“Τσίμπησε” κατα 0,10-0,20 ευρώ η φραντζόλα την περασμένη εβδομάδα στα αρτοποιεία της Λάρισας και όχι μόνο.

“Ήταν αναπόφευκτο”, ανέφερε στο Θεσσαλικό Περισκόπιο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος, και έτσι το μισό κιλό πωλείται 1,10 με 1,20 ευρώ.

Ο κ. Μούσιος είπε ότι τις τελευταίες 15 μέρες οι αρτοποιοί προμηθεύονται τα άλευρα κατά 70% ακριβότερα και εκτίμησε ότι ναι μεν δεν θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας, αλλά η ακρίβεια θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη.

Ο πρόεδρος των αρτοποιών επισήμανε ότι εκτός από τα άλευρα, την ανιούσα έχουν πάρει και άλλες πρώτες ύλες, όπως το ηλιέλαιο, το βούτυρο, η μαργαρίνη, η μαγιά και η ζάχαρη. Επίσης, ιδιαίτερα ανατιμημένα είναι και τα υλικά συσκευασίας. Έκανε, δε, λόγο και για φαινόμενα αισχροκέρδειας, καλώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να δράσουν.

Το τσουρέκι θα το δούμε στα ράφια στα 10 με 13 ευρώ/κιλό φέτος, 10% ακριβότερο από πέρυσι, όπως και τα πασχαλινά κουλούρια.

Οι υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα εξακολουθούν να πιέζουν τους αρτοποιούς, που περιμένουν, όπως είπε ο Μιχάλης Μούσιος, να δουν στον επόμενο λογαριασμό την ελάφρυνση που εξαγγέλθηκε για επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος