Καρδίτσα: Κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο Ε65 – Στο προσκήνιο ΟΠΕΚΕΠΕ, άρδευση και ευλογιά των αιγοπροβάτων

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα, εν μέσω θέρους, οι αγρότες της Καρδίτσας πραγματοποιώντας κινητοποίηση στον κόμβο του Ε65. Οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο στο σημείο για περίπου μία ώρα και προειδοποιούν με περαιτέρω κινητοποιήσεις, με πανθεσσαλικό χαρακτήρα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Νωρίτερα σήμερα, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, οι αγρότες ζήτησαν να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο, με σκοπό τον συμβολικό αποκλεισμό του, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και να ενημερώσουν την κοινωνία για τις διεκδικήσεις τους, ωστόσο, δεν τους επιτράπηκε από την αστυνομία που με διμοιρίες των ΜΑΤ έκλεισετ το δρόμο.

Τα αιτήματα

Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκεται το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα άρδευσης που απειλούν την παραγωγική δυνατότητα της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στη μείωση έως και 30% των ενισχύσεων από την ΚΑΠ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επωμιστούν οι ίδιοι το κόστος.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί. Η ευλογιά των αιγοπροβάτων, που έχει πλήξει βαριά την κτηνοτροφία στη Θεσσαλία, και ειδικά στην περιοχή της Φαρκαδόνας, αποτελεί άλλη μία αιτία προβληματισμού. Μάλιστα, σήμερα θανατώνονται δύο ολόκληρα κοπάδια, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η κινητοποίηση έχει τη στήριξη τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων, που συμμετέχουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών, ζητώντας από την Πολιτεία άμεσες απαντήσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος