Η «καρδιά» του ραδιοφώνου χτυπά στα Τρίκαλα

Array

Εργαστήρια δημοσιογραφίας, κατασκευών, φυσικής, θεατρικές παραστάσεις… Τρεις μέρες γιορτής στα Τρίκαλα, τρεις μέρες γιορτής του σχολείου, της εκπαίδευσης, του Ραδιοφώνου.

Σαράντα πέντε σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο και εννιακόσιοι μαθητές βρίσκονται από χθες στα Τρίκαλα στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, που τελείται υπό την αιγίδα του European School Radio και του 6ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων.

Η «καρδιά» του ραδιοφώνου χτυπά στα Τρίκαλα

Η «καρδιά» του ραδιοφώνου χτυπά στα ΤρίκαλαΟι δράσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ αναπτύχθηκαν σήμερα σε όλη την πόλη, στο χώρο του 6ου Λυκείου, στο Μουσείο Τσιτσάνη, στον Πολυχώρο Ματσόπουλου.

Μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα παρήγαγαν «ζωντανά» διαδικτυακές εκπομπές μέσω της πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου, παιδιά του δημοτικού ζωγράφισαν το ραδιόφωνο στο Μουσείο Τσιτσάνη, δράσεις και εργαστήρια αναπτύχθηκαν στο 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, ενώ στο πάρκο Ματσόπουλου ο καθηγητής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιώργος Πλειός μίλησε για την κοινωνιολογία των ΜΜΕ, την κοινωνιολογία των ειδήσεων, της εικόνας και ανέπτυξε το θέμα της εκπαίδευσης και ΜΜΕ. Το παρόν στο 6ο ΓΕΛ Τρικάλων έδωσε για λίγο και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου. Ο κ. Μπαξεβανάκης φιλοξενήθηκε και σε ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή των μαθητών. Η «καρδιά» του ραδιοφώνου χτυπά στα Τρίκαλα

Το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων δόθηκαν τα βραβεία στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Κάντο να Ακουστεί» για ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια που έγραψαν τα συμμετέχοντα σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο με θέμα την παράδοση και τον πολιτισμό.

Η «καρδιά» του ραδιοφώνου χτυπά στα ΤρίκαλαΤο σχολείο μέσω του Φεστιβάλ Ραδιοφώνου ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία, στον πολιτισμό.

Οι μαθητές ανοίγουν τα μικρόφωνα και τις καρδιές τους και μας δείχνουν το δρόμο για μία εκπαίδευση διαδραστική, ανοιχτή στην κοινωνία.

Η «καρδιά» του ραδιοφώνου χτυπά στα ΤρίκαλαΤέλος, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων ημερίδα για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος