Καμπανάκι στον Δ. Ελασσόνας για την αύξηση των κρουσμάτων. Συστάσεις τις Δημοτικής Αρχής

Να ενταθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης και πειθούς όλων των ανεμβολίαστων συμπολιτών, σεβόμενη τις δημοκρατικές αρχές και τα εργασιακά δικαιώματα όλων, ζητούν από την πολιτεία η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας και το ΚΕΠ Υγείας.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Π.Ε. Λάρισας, προκαλεί ανησυχία και έχει σημάνει συναγερμό και στον Δήμο Ελασσόνας. Ο άμεσος υγειονομικός κίνδυνος στον γενικό πληθυσμό και ειδικά στα σχολεία, σηματοδοτούν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε, τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γιάννης Καριπίδης.

Η Δημοτική Αρχή και το ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο των ευθυνών τους, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, επισημαίνουν τι πρέπει να γνωρίζουμε:

-Ο κίνδυνος παρενεργειών, ειδικά θρομβώσεων, είναι πολλαπλάσιος σε περίπτωση νόσησης, συγκεκριμένα τουλάχιστον 8 φορές μεγαλύτερος. Με απλά λόγια όταν κάποιος νοσήσει από Covid-19, κινδυνεύει να υποστεί θρόμβωση πολύ συχνότερα, παρά μετά τον εμβολιασμό του.

-Όταν κάποιος νοσήσει και είναι εμβολιασμένος θα αναρρώσει εύκολα και δεν θα νοσηλευθεί στην εντατική, ούτε θα κινδυνεύσει η ζωή του.

-Όταν είμαστε εμβολιασμένοι σε υψηλά ποσοστά περιορίζουμε τον κίνδυνο μεταλλάξεων. Όταν είμαστε ανεμβολίαστοι ο ιός κυριολεκτικά «ΑΛΩΝΙΖΕΙ». Όχι μόνο νοσούμε, αλλά δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ και να γίνεται διαρκώς και πιο επικίνδυνος.

-Οι ευάλωτοι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους και να τηρούν τις αποστάσεις.

-Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος