Καλογιάννης: Οι πολίτες απάντησαν για το αν η Λάρισα είναι καθαρή πόλη

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας για το επίπεδο της καθαριότητας στην Λάρισα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος μετά την παρουσίαση δήλωσε ότι η δημοτική αρχή εργάζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ζητήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών.

Δεν στεκόμαστε σε φωτοβολίδες, όπως αυτές που άκουσα στο δημοτικό συμβούλιο το προηγούμενο διάστημα περί βρώμικης πόλης. Αποδεικνύεται ότι η πόλη όχι μόνο δεν είναι βρώμικη, αλλά έχει κάνει σοβαρότατα βήματα βελτίωσης της κατάστασης στην καθαριότητα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τις ανώνυμες απόψεις των πολιτών από ένα σημαντικό δείγμα σε αριθμό που χρησιμοποίησε η Novoville και οι άνθρωποι της“.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι “όταν αναφέρεται ότι το 97% των αιτημάτων της καθαριότητας που φτάνει στο Novoville ικανοποιείται, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την βελτίωση των προβλημάτων. Η βελτίωση αυτή απαιτεί και ορισμένα σημαντικά ακόμη στοιχεία, όπως η αναβάθμιση του εξοπλισμού που έχουμε ήδη ξεκινήσει και το ζήτημα της επίλυσης του προσωπικού που χρειαζόμαστε και δεν έχουμε, θέμα για το οποίο ευθύνεται η κυβέρνηση“.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης με το ανθρώπινο δυναμικό και τον στόλο που έχει ο δήμος βρίσκεται σε μια διαδικασία επανεξέτασης ακόμη και των δρομολογίων στην πόλη, προκειμένου να βελτιωθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αποκομιδή.

Οσον αφορά την έρευνα για την “άποψη των πολιτών για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση στο Δήμο μας” υλοποιήθηκε από 1-20 Νοεμβρίου του 2022, συμμετείχαν 784 πολίτες, ενώ ο αριθμός χρηστών που είδαν την ενημερωτική καμπάνια τουλάχιστον μια φορά ανήλθε στους 55.135.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν το 56% των συμμετεχόντων ήταν θετικό ως προς την εικόντα της καθαριότητας στην Λάρισα, με το υπόλοιπο 32% να υποστηρίζει πως μάλλον η πόλη δεν είναι καθαρή και το 12% να απαντά καταφατικά στο ότι δεν είναι. Τα αιτήματα που κατατέθηκαν περισσότερο στην πλατφόρμα αφορούσαν σε ογκώδη αντικείμενα που αποθέτουν όπως – όπως πολίτες δίπλα στα σκουπίδια, βλάβες σε δημοτικό φωτισμό, κομμένα κλαδιά, περισσότερους κάδους και καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 77% των συμμετεχόντων στην έρευνα επέρριψε ευθύνες στους ίδιους τους πολίτες για την απόρριψη αντικειμένων στους δημόσιους χώρους, με το 81% σε να τάσσεται υπέρ των κυρώσεων σε όσους αφήνουν ανεξέλεγκτα αντικείμενα στους δρόμους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος