Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε σύσκεψη για την αποκατάσταση της καταστροφής

Κάλεσμα απευθύνει το ΕΚΛ στις Επιτροπές Πληγέντων, εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, τους φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας της Θεσσαλίας για συζήτηση σχετικά με την κλιμάκωση του αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση της ζωής από τις φονικές πλημμύρες, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, 12:00 το μεσημέρι, στην Ισόγεια Αίθουσα Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44).
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:
“Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών.
Μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και Δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Επιπλέον ένα μεγάλο μέρος των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε κι αυτή την πρώτη πενιχρή αρωγή (Κατά μέσο όρο 3.796 ευρώ, όσοι έχουν πάρει έως σήμερα) ενώ αποκλείονται από κάθε στήριξη περιπτώσεις όπως για παράδειγμα πλημμυρισμένα υπόγεια. Ουσιαστικές απαντήσεις, μέτρα και χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν! Ελπίζουν να συνηθίσουμε αυτή την κατάσταση για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε! Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει γίνει κυρίως από τον ίδιο τον κόσμο και την αλληλεγγύη του υπόλοιπου λαού και πολύ λίγο από την κρατική αρωγή.
Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού δεν είμαστε στις προτεραιότητες τους, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε η αποκατάσταση , ούτε η προστασία των ζωών μας, της περιουσίας μας. Προτεραιότητες έχουν τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Την ίδια ώρα που όλοι εμείς παλεύουμε για να σταθούμε στα πόδια μας, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα:
 με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να μην αποζημιώνονται στο 100% της καταστροφής τους.

 με τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης να μην έχουν πάρει 2 μήνες μετά ούτε τα ψίχουλα (534 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση),
 Ταυτόχρονα και ενώ χειμώνας είναι μπροστά μας, δεν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, για τον καθαρισμό ρεμάτων, για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αναχωμάτων και την ενίσχυσή τους, ώστε να μην έχουμε νέες καταστροφές
 Καθώς επίσης απουσιάζει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός για ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας από μολυσματικές ασθένειες.

Απαιτούμε :

 Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
 Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος