Καλαμπάκα: Περιπατητικό μονοπάτι Γάβρου – Αγίου Δημητρίου και αναρρίχηση τύπου Via Ferrata

Ο Δήμος Μετεώρων λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις όλων των αρμόδιων φορέων καθώς και της ομάδας πρωτοβουλίας Χασιωτών, με γνώμονα πάντα τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, για την ανάπτυξη περιοχών εκτός Μετεώρων, ολοκλήρωσε τη μελέτη που αφορά το έργο “Κέντρο αναρρίχησης και αξιοποίησης βράχων Αγίου Δημητρίου και Γάβρου της δημοτικής ενότητας Χασίων του Δήμου Μετεώρων” με πιστοποιημένο κομμάτι αναρρίχησης τύπου “via ferrata” σύμφωνα με τους κανονισμούς που υπόκειται στις διατάξεις ΕΝ16869/2017.

Καλαμπάκα: Περιπατητικό μονοπάτι Γάβρου – Αγίου Δημητρίου και αναρρίχηση τύπου Via Ferrata
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Στο συγκεκριμένο βράχινο σύμπλεγμα της περιοχής του Γάβρου, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το ιταλικό σύστημα “via ferrata PD” (μικρής δυσκολίας) και περιέχει 3 γέφυρες τύπου τριγώνου και 1 γέφυρα θιβετιανού τύπου που ενώνουν κορυφές του συμπλέγματος.
Σκοπός είναι επισκέπτες Έλληνες και αλλοδαποί που επισκέπτονται την περιοχή όλο τον χρόνο και ασχολούνται με ήπιες δραστηριότητες στην ύπαιθρο να έχουν τη δυνατότητα για μία επιπλέον δραστηριότητα όπως η συγκεκριμένη που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ πραγματικής αναρρίχησης και πεζοπορίας με στόχο την κατάκτηση κάποιας κορυφής και μιας μοναδικής εμπειρίας.
Η κατασκευή ενός τέτοιου τρόπου ανάβασης σε κορυφές έχει ως στόχο την τόνωση της τουριστικής επισκεψιμότητας της περιοχής, διότι με την προβολή μιας καινοτόμου για την Ελλάδα ήπιας, οικολογικής και συναρπαστικής δραστηριότητας όπως είναι η “via ferrata” αναμένεται να φέρει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον βοηθά στην ανάπτυξη υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εταιρείες που απασχολούν άτομα οδηγούς για τη δραστηριότητα, οδηγούς για τις μεταφορές αναλόγως του πακέτου υπηρεσιών που προσφέρει η καθεμία από αυτές.
Ο Δήμος Μετεώρων είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που έρχεται να δημιουργήσει ένα πάρκο με “via ferrata” που με σωστή προβολή δημιουργεί στην περιοχή τις προοπτικές ανάπτυξης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και κανονισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος