Κ. Πιερρακάκης από τη Λάρισα: “Στις 27 Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης”

Σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους Δημάρχους της Π.Ε. Λάρισας είχε νωρίς το μεσημέρι ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος συνοδεύεται στην επίσκεψή του στη Λάρισα από τον Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο κ. Πιερρακάκης παρουσίασε στους δημοτικούς άρχοντες το πρόγραμμα “Έξυπνες πόλεις” και τη χρηματοδότηση που θα λάβουν οι Δήμοι της Π.Ε. Λάρισας που ανέρχεται συνολικά σε 8 εκ. ευρώ καθώς και τα προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΚΕΠ όπως και την δωρεάν παροχή Internet σε πλατείες των Δήμων που θα υποδείξουν οι ίδιοι. Συνολικά το ποσό που θα δοθεί στους Δήμους της χώρας αγγίζει τα 320 εκ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως η ψηφιακή μορφή της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης θα τεθούν σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου.

Στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρόντες ήταν οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Στέλλα Μπίζιου και Χρήστος Κέλλας.

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Πιερρακάκη για τις “γρήγορες λύσεις και αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον ΙΑΝΟ και τον σεισμό του Μαρτίου 2021 και την άμεση  ανταπόκριση του κράτους στην οικονομική βοήθεια προς τους Δήμους για την επούλωση των πληγών”. Επίσης συνεχάρη τον Υπουργό για το “ψηφιακό άλμα” και την αναγνώρισή του από τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα.

Ακολούθως ο κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε το πάρκο καινοτομίας JOIST το οποίο είναι ένα phygital οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στα πεδία της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του design.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος