Κ. Γουργουλιάνης: Το κάπνισμα είναι νόσημα

Μέρα εναντίον του καπνίσματος η σημερινή και η Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΛ συνδιοργάνωσε με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού μια όμορφη υπαίθρια γιορτή στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου οι παραβρισκόμενοι δεν κάπνιζαν βέβαια…αλλά…χόρευαν.

Κ. Γουργουλιάνης: Το κάπνισμα είναι νόσημα

Το κάπνισμα είναι νόσημα και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Ο καθηγητής πνευμονολογίας στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τόνισε, επίσης, ότι “ο Π.Ο.Υ προειδοποιεί ότι χρειαζόμαστε τροφή , δεν χρειαζόμαστε καπνό. Μελέτη δείχνει, επίσης, ότι οι δέκα πιο υπανάπτυκτες χώρες είναι αυτές που παράγουν τον καπνό, έχουμε επισιτιστική κρίση και επομένως αν αυτές τις εκτάσεις τις καλλιεργήσουμε με καλαμπόκι και σιτάρι ο κόσμος δεν θα πεινάει, αυτό τε’ιναι το μήνυμα της παγκόσμιας αυτής ημέρας”.

Κ. Γουργουλιάνης: Το κάπνισμα είναι νόσημα

Ο κ. Γουργουλιάνης επισήμανε ότι “σε τοπικό επίπεδο ο στόχος είναι οι καπνιστές να επιστρέψουν στα νοσοκομεία για να κάνουν ελέγχους που λόγω πανδημίας είχαν ατονήσει πολύ και να πείσουμε τα παιδιά που τους αρέσει η μουσική , θα πρέπει να μην καπνίζουν για να έχουν γερά πνευμόνια και να χορεύουν “.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος