Κ. Αγοραστός για τα 5 χρόνια των ΤΟΜΥ: «Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο»

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 5 χρόνων λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας στη Θεσσαλία διοργάνωσαν το Σωματείο Εργαζομένων ΤΟΜΥ 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και οι εργαζόμενοι στις Τοπικές Ομάδες Υγείας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Ευαγγελία Λιακούλη και του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης. Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε στο θεσμό και την προσφορά του στον τομέα της υγείας και στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  διαχρονικά στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της κρατικής υγείας και του ΕΣΥ. Τα τελευταία χρόνια στήριξε και στηρίζει την πλήρη λειτουργία των δώδεκα ΤΟΜΥ στη Θεσσαλία μέσω χρηματοδότησης ύψους 9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Καλύπτει το πλήρες μισθολογικό κόστος των περίπου 110 εργαζομένων -γιατρών και νοσηλευτικού βοηθητικού προσωπικού-  και τα λειτουργικά έξοδα των Δομών»Κ. Αγοραστός για τα 5 χρόνια των ΤΟΜΥ: «Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο»

«Ο κόσμος λέει «την υγεία μου να έχω». Αυτό είναι βίωμα και πραγματικότητα” πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός. “Γι’ αυτό εμείς αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας αναβαθμίζουμε το κρατικό σύστημα υγείας. Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο.  Θέλουμε οι  άνθρωποι να αισθάνονται  ασφαλείς και να έχουν πρόσβαση σε  σύγχρονες, αξιόπιστες, ποιοτικές υπηρεσίες κρατικής υγείας. Γι’ αυτό έχουμε χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ το κρατικό σύστημα υγείας για την κατασκευή νέων Κέντρων Υγείας, πτερύγων νοσοκομείων και Περιφερειακών Ιατρείων αλλά και την αναβάθμιση υφιστάμενων δομών υγείας, την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (γιατρούς και νοσηλευτές), την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού και νέων ασθενοφόρων.  Η υγειονομική κρίση απέδειξε ότι το κρατικό σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία αποτελεσματικά και ολιστικά. Το ΕΣΥ βγήκε «κερδισμένο» και με πλεόνασμα αξιοπιστίας από την κρίση του κορωνοιού.  Το γεγονός αυτό, δημιουργεί θετικό κύμα συμπαράστασης και  μας παρακινεί να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των κρατικών υπηρεσιών για να χτίσουμε ένα πιο βιώσιμο  και ανθεκτικό σύστημα υγείας. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αναίρεση» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος