Ιστορικό Ράλυ 2017 στη Λάρισα

Στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξαναμπαίνει η Λάρισα, μετά από πολλά χρόνια απουσίας, με τη διοργάνωση του Ιστορικού Ράλυ Ελλάδας 2017 (το γνωστό πρώην Ιστορικό Ράλυ Ακρόπολις). Θα γίνει στις 13-16 Οκτωβρίου 2017 στη Λάρισα και σε διαδρομές που θα περνούν και από άλλους κοντινούς δήμους και οι οποίες ακόμη φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό, όπως άλλωστε ορίζει ο κανονισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας Δημήτρης Μιχελακάκης υπέγραψαν το σύμφωνο συνεργασίας της διοργάνωσης.

Η σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, στη Λάρισα, θα είναι ο χώρος συγκεντρώσης των αυτοκινήτων στη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί σε 3 διαφορετικές ασφάλτινες διαδρομές: ακριβείας, sporting και regularity. Στις δύο απο αυτές θα συμμετέχουν ιστορικά πανέμορφα αυτοκίνητα.

Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 120 από όλη την Ευρώπη. Οι περιοχές από τις οποίες θα περάσουν οι διαδρομές θα ανακοινωθούν 1,5 μήνα πριν τον αγώνα.

Πάντως αποκαλύφθηκε στους δημοσιογράφους ότι αν έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος Καρίτσα-Σπηλιά-Συκούριο θα περιληφθεί στις διαδρομές.

Στο εγχείρημα συμμετέχουν και άλλοι δήμοθ αλλά και ο Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο κ.Καλογιάννης αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της πόλης: “Η πόλη επανέρχεται στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από τον οποίο απείχε πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα, με τη διοργάνωση τέτοιων μεγάλων γεγονότων στοχεύουμε στην αύξηση των επισκεπτών στη Λάρισα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην τόνωση του τουρισμού της περιοχής.”

Ο κ.Μιχελάκης ανέφερε: “Θέλουμε ως Ομοσπονδία να αναπτυχθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην περιφέρεια. Μετά το Λουτράκι, το Ναύπλιο, τη Λαμία και τη Θεσσαλονίκη, έρχεται η σειρά της Λάρισας, η οποία ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους δήμους σε ότι αφορά τα motorsports”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος