Ημερίδα για την προσφορά του δασκάλου στην Λάρισα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Ο δάσκαλος: χθες, σήμερα, αύριο»,ενόψει της  γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν να τιμηθεί η διαχρονική προσφορά των εκπαιδευτικών, τόσο κατά το παρελθόν, όσο και στις σύγχρονες προκλήσεις.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Αικατερίνη Καραγιώργου, η οποία αναφέρθηκε στην “οφειλόμενη τιμή προς τους εκπαιδευτικούς, των οποίων ο ρόλος και οι  προκλήσεις  μεταβάλλονται σε κάθε εποχή, στο κέντρο όμως του παιδαγωγικού έργου είναι πάντοτε ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια”

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσιάκαλος, ο οποίος ανέπτυξε το  θέμα: «Η αξία των εκπαιδευτικών στη σύγχρονη εποχή», ο αν. Καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας, Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αντώνιος Σμυρναίος,  ο οποίος μίλησε με θέμα  «Ο Παιδαγωγός του μέλλοντος: ένα διερευνητέο αίνιγμα» και ο επίτιμος πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τ. Διευθυντής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας Γεώργιος Γκουράβας, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Η Εκπαίδευση των δασκάλων του χθες: Η Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας».

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι  σε διατελέσαντες καθηγητές της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, για τη μεγάλη προσφορά τους στην εκπαίδευση των δασκάλων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι εκπαιδευτικοί Μουσικής Θεοδώρα Ζιούρα,  Κωνσταντίνα Κουκολίτσου και Αμαλία Σδρόλια, καθώς και η χορωδία των  μαθητών του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, υπό την καθοδήγηση της  Βασιλικής Κωστοπούλου. Μαθητές τέλος του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, με υπεύθυνη τη διευθύντρια του σχολείου   Γεωργία Μούσιου, απήγγειλαν το ποίημα: «Λόγια Αγάπης για τη Δασκάλα μου» και δώρισαν στους καθηγητές της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας, δημιουργίες τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος