Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή για έκτακτη ανάγκη μετράει ήδη 3.500 χρήστες

Η πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή PANICosGr για κάλεσμα βοήθειας σε άμεσο κίνδυνο, με την υπογραφή του Λαρισαίου προγραμματιστή, Χρήστου Αποστόλου, λανσαρίστηκε τον Δεκέμβρη και ήδη την έχουν κατεβάσει στο κινητό τους 3.500 χρήστες.

Η εφαρμογή PANICosGR βρίσκεται δωρεάν στο https://www.christosapostoloudev.eu/panicosgreece

Ο δημιουργός της, Χρήστος Αποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Θεσσαλίας, ανέφερε πως “το 2021 διαδραματίστηκαν τρομερά γεγονότα βίας κατά των γυναικών και σημειώθηκαν δολοφονίες που συγκλόνισαν την Ελληνική κοινωνία. Όλα τα συμβάντα που κατά καιρούς μαθαίνονται είτε ‘κρύβονται’ πίσω από πόρτες που δεν θα ανοίξουν ποτέ, περί κακοποίησης, βιασμών, ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αργοπορημένης νοσηλείας ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη κτλ. αποτέλεσε για εμένα έναυσμα να δημιουργήσω μια εφαρμογή που μπορεί να σώσει αμέτρητες ψυχές με το πάτημα ενός απλού κουμπιού”.

Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή για έκτακτη ανάγκη μετράει ήδη 3.500 χρήστες

Με το πάτημα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ κουμπιού πληκτρολογείται αυτόματα μήνυμα ανάγκης στην επαφή που έχει επιλέξει ο χρήστης ως επαφή έκτακτης ανάγκης, μαζί με την τοποθεσία που βρίσκεται. Το PANICosGR αποτελεί μια γρήγορη λύση καλέσματος βοήθειας για όποιον βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Η εφαρμογή PANICosGR αποτελεί έναν «συναγερμό» που επιτρέπει σε ένα άτομο υπό πίεση και που χρειάζεται βοήθεια, να στείλει γρήγορα και σιωπηλά ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (βία, παρενόχληση, επίθεση, πυρκαγιά, τραυματισμός κλπ) απλά πατώντας ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΑΝΙΚΟΥ.

Η εφαρμογή θα πληκτρολογήσει αμέσως ένα SMS του τύπου «χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια» μαζί με την τοποθεσία(GPS) του ατόμου που κινδυνεύει, στην επαφή έκτακτης ανάγκης, άμεσα και σιωπηλά.

Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή για έκτακτη ανάγκη μετράει ήδη 3.500 χρήστες

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα μηνύματα του κινητού για να στέλνει αυτόματα ειδοποίηση βοήθειας στην επαφή έκτακτης ανάγκης που έχει επιλεγεί, μαζί με την τοποθεσία (Αν είναι εφικτή η θέση της τότε θα προστεθεί το γεωγραφικό πλάτος, το υψόμετρο και η διεύθυνση), ενώ ταυτόχρονα θα γίνει καταγραφή ήχου(αυτόματα και με διαφάνεια) από το κινητό για ένα λεπτό.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στην Ελληνική γλώσσα και λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η εφαρμογή PANICosGR βρίσκεται στο https://www.christosapostoloudev.eu/panicosgreece

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος