Η Λάρισα τίμησε την Εθνική Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Την εθνική ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος τίμησε με μια λιτή εκδήλωση η Ισραηλίτική Κοινότητα Λάρισας, στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Η Λάρισα τίμησε την Εθνική Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον Ραβίνο της Λάρισας κ. Ηλ. Σαμπετάι, ενώ στη συνέχεια μικρά παιδιά από την Ισραηλιτική Κοινότητας της Λάρισας άναψαν 6 κεριά στη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Η Λάρισα τίμησε την Εθνική Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Ακολούθως η καλλιτεχνική διευθύντρια του “Θεσσαλικού Θεάτρου” κ. Κ. Σπανού απήγγειλε το ποίημα “Η φούγκα του θανάτου” του Ρουμανοεβραίου ποιητή Πάουλ Τσέλαν.

Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων Λάρισας.
Η Λάρισα τίμησε την Εθνική Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων με αφορμή την εκδήλωση τιμής και μνήμης των μαρτύρων του Ολοκαυτώματος. “Τιμούμε σήμερα τα εκατομμύρια θύματα, μεταξύ των οποίων δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι, ενός από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το Ολοκαύτωμα μας αφορά όλους. Παραμένει ένα ανοιχτό τραύμα στο παγκόσμιο συλλογικό ασυνείδητο και βασανίζει τη συνείδηση κάθε δημοκρατικού πολίτη παντού στον κόσμο. Θυμόμαστε και αυτή είναι η ηθική μας υποχρέωση απέναντι στα εκατομμύρια θύματα. Η ιστορική μνήμη διδάσκει και φωτίζει το χρέος μας απέναντι στους νεκρούς αλλά και απέναντι στις γενιές που έρχονται. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του υπέρτατου αγαθού της ζωής, ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, η αξιοπρέπεια, η αποδοχή, η αλληλεγγύη, η ειρηνική συνύπαρξη, αποτελεί διαχρονική στάση ζωής και πράξη προάσπισης των κορυφαίων πανανθρώπινων αξιών, απέναντι στο σκοτάδι, τον φανατισμό, τον απανθρωπισμό”, κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος