Η Κύπρος προσκαλεί τους Θεσσαλούς προσφέροντας νέες τουριστικές εμπειρίες

Γνωστός τουριστικός προορισμός η Κύπρος με τη θάλασσα, τον ήλιο και τις παραλίες, όμως πλέον οι προσπάθειες του αρμόδιου υπουργείου στοχεύουν στην ανάδειξη του νησιού και μέσα από άλλες “χάρες” του, όπως τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει και η ενδοχώρα.

Η Κύπρος προσκαλεί τους Θεσσαλούς προσφέροντας νέες τουριστικές εμπειρίες

Τις νέες αυτές εκφάνσεις του τουριστικού τους προϊόντος παρουσίασε στους Λαρισαίους η Ιωάννα Χατζηκωστή, λειτουργός μάρκετινγκ του υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου, στο γραφείο της Αθήνας.

Όπως σημείωσε η Κύπρος αποτελεί γνωστό τουριστικό προορισμό για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Την περίοδο της πανδημίας εργαστήκαμε, ώστε να δώσουμε νέες διαστάσεις στο τουριστικό προϊόν, εμπειρίες που αφορούν τη γαστρονομία, τις οινικές διαδρομές, το κρασί με το αρχαιότερο όνομα στον κόσμο την Κουμανταρία, τα μονοπάτια της φύσης, τις δέκα εκκλησίες Ουνέσκο, 11.000 χρόνια ιστορίας, ποδηλατικές διαδρομές και πολλά ακόμη.

Η Κύπρος προσκαλεί τους Θεσσαλούς προσφέροντας νέες τουριστικές εμπειρίες
Η Κύπρος προσκαλεί τους Θεσσαλούς προσφέροντας νέες τουριστικές εμπειρίες

Οι Κύπριοι καλούν τους Θεσσαλούς και όλους τους Ελλαδίτες να περάσουν το Πάσχα ορθόδοξο ελληνικό στην Κύπρο, οπότε εκτός από τα γνωστά κοινά έθιμα, οι επισκέπτες θα γίνουν ένα με τους ντόπιους και θα συμμετέχουν στα ξεχωριστά έθιμα, όπως είναι η αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κα Χατζηκωστή, η τουριστική αγορά της Κύπρου ανέκαμψε μεν από την πανδημία , επλήγη δε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς έχασε τη Ρωσική και την Ουκρανική αγορά. Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά, με 4 εκ τουρίστες και ο στρατηγικός στόχος είναι να ανέλθουν στα 5εκ έως το 2030 οι επισκέπτες από νέες αγορές, προσφέροντας το αναμορφωμένο τουριστικό πρόσωπο της Κύπρου.

Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε κάθε Ελλαδίτης να επισκεφθεί το νησί μας για να διαπιστώσει πόσο ίδιοι είμαστε, ότι είναι ελληνικό νησί, με ελληνική ιστορία, ίδια γλώσσα, ίδια ήθη και έθιμα, διδασκόμαστε τα ίδια βιβλία στα σχολεία και είναι και οικονομικό ταξίδι, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας Ντίνος Αυγουστής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος