Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας για την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2022

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τη διεξαγωγή της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022» που θα διεξαχθεί μεταξύ 28 Mαρτίου ως 7 Απριλίου από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης).

Την ευθύνη της διεξαγωγής της άσκησης θα έχει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), ενώ θα συμμετάσχει και η Μοίρα 337 από την 110 Π.Μ. Λάρισας με μαχητικά F16.
Στην παραπάνω άσκηση – που θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών – θα πάρουν μέρος όλες οι ελληνικές πτέρυγες Μάχης και όχι μόνο.
“Η συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση θα είναι αναβαθμισμένη. Η Γαλλία θα μετάσχει με το Αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», από το οποίο θα επιχειρούν μαχητικά Rafale, αλλά και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου.
Είναι ενταγμένη στην παραπέρα αναβάθμιση των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται από τη Ν.Δ. μέσω της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων.
Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» με τη συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, είναι ενταγμένη στους επιχειρησιακούς – πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να ανακοπεί η Ρωσική και Κινεζική παρουσία στην περιοχή, στο έδαφος της γενικευμένης καπιταλιστικής και οικονομικής κρίσης και των οξύτατων ανταγωνισμών. Είναι μέρος των υπολοίπων ασκήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα και αποτελούν στην ουσία πολεμική προπαρασκευή: με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο οποίο αποβιβάζονται και μετακινούνται προς τα ρωσικά σύνορα δεκάδες χιλιάδες στρατού και πολεμικού υλικού των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ της ΕΕ σε ετοιμότητα απέναντι στον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία, με ΝΑΤΟϊκές συνεκπαιδεύσεις στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, στο αεροδρόμιο της Λάρισας, με τα εφιαλτικά σενάρια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο.
Συγκεκριμένα στην πόλη μας, στην 110 Πτέρυγα Μάχη στις 07/10/2021 ολοκληρώθηκε η μεταστάθμευση στη Λάρισα 15 μαχητικών αεροσκαφών «F-15» της USAFE (η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ) που επιχειρούσαν στη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, οι Αμερικάνοι πρόκειται να επενδύσουν σχεδόν 33εκ. για την αναβάθμιση του αεροδρομίου με νέα υπόστεγα και κτίρια υποστήριξης με επέκταση των διαδρόμων τροχοδρόμησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί τους και να αναβαθμιστεί η παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή.
Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, της νεολαίας , των γυναικών, “να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να καταδικάσουμε μαζικά αυτή την πολιτική στην οποία εντάσσεται και η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022».Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας διεκδικώντας:
• Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
• Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
• Να φύγουν οι ΑμερικάνοΝατοϊκοί φονιάδες από την περιοχή μας.
• Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου σε όλη τη χώρα.
• Ούτε σκέψη για εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ούτε ορμητήριο φονιάδων- ούτε στόχος αντιποίνων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος