Η επίσημη πρώτη του “Τάνγκο του Μαγικού Ρεαλισμού” του Γιάννου Αιόλου το Σάββατο στη Λάρισα

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο έργο του Γιάννου Αίολου, «Τάνγκος του Μαγικού Ρεαλισμού», στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 21:00.

Δέκα χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Τανγκό των Χριστουγέννων» και έχοντας αφιερώσει το διάστημα αυτό στη δημιουργία μιας προσωπικής μουσικής γλώσσας για ένα «Tango del Mondo», ένα πιο παγκόσμιο από το Αργεντίνικο, που είναι μπολιασμένο με την ευρωπαϊκή κουλτούρα, την Συμφωνική, την κινηματογραφική σύγχρονη μουσική γλώσσα, ο Γιάννος Αιόλου καταθέτει ένα έργο ώριμο, μεστό, άμεσο, συγκινησιακά φορτισμένο, με αφετηρία την αρχή όλων: τον Μαγικό Ρεαλισμό.
“Είναι μεγάλη μου χαρά να παρουσιάζω το έργο μου στην πόλη που γεννήθηκα γιατί γνωρίζουμε καλύτερα αυτό που έχουμε κι αυτό που είμαστε όταν το χάσουμε, όταν δεν είμαστε εκεί” ανέφερε συγκινημένος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Μάλιστα, παρέδωσε ως ελάχιστο φόρο τιμής αντίγραφο του έργου του στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα και τον νέο Διευθυντή του ΔΩΛ, Χρήστο Νερούτσο, για να προστεθεί στη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Η επίσημη πρώτη του “Τάνγκο του Μαγικού Ρεαλισμού” του Γιάννου Αιόλου το Σάββατο στη Λάρισα

Η μουσική του μιλά κατευθείαν στην ψυχή και δημιουργεί στους ακροατές πρωτόγνωρα συναισθήματα, σημείωσε ο κ. Σάπκας και πρόσθεσε: “Είναι σεμνός, όπως κάθε μεγάλος καλλιτέχνης, μιλάει μόνο όταν έχει κάτι να πει, μιλάει με το έργο του, μας συγκλονίζει με τη μουσική του, είτε αυτή είναι γραμμένη για τον κινηματογράφο, είτε για το θέατρο, είτε για ορχήστρα ή ένα τραγούδι. Το πιο πρόσφατο έργο του είναι το οπτικοακουστικό θέαμα που προβλήθηκε στο Περίπτερο των Εθνών στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφιερωμένο στην ιστορία της μεγάλης προσφυγιάς με τίτλο «Αιών… Εν Ιωνία Θράκη και Πόντο» τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Είμαστε τυχεροί που είναι Λαρισαίος και δεν ξεχνά την πόλη του. Επιστρέφει σε αυτήν, όποτε του το ζητήσει ή όποτε έχει κάτι σπουδαίο να μας παρουσιάσει”.

“Ο Γιάννος Αιόλου μεταφέρει το όνομα της Λάρισας στα πέρατα του κόσμου με το καλλιτεχνικό του έργο”, τόνισε ο κ. Νερούτσος, που ευχαρίστησε για την τιμή να παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση το έργο του στη Λάρισα και το ΔΩΛ και κάλεσε το φιλόμουσο κοινό να παρακολουθήσει αυτή την μοναδική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Γιάννος Αιόλου συνθέτει τα «Τάνγκος του Μαγικού Ρεαλισμού», εμπνευσμένα από το κίνημα του Μαγικού Ρεαλισμού της Λατινικής Αμερικής που στη λογοτεχνία εκφράστηκε μέσα από το έργο του Χόρχε Λουΐς Μπόρχες, του Μαρκές, της Ιζαμπέλα Αλιέντε, ενώ στη ζωγραφική μέσα από το έργο της Φρίντα Κάλο, αλλά και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Προτείνει ένα νέο έργο ακροβατώντας ανάμεσα στον ρεαλισμό του χορού Τανγκό και την αμφίσημη ονειρική διάσταση της μουσικής του.

Η επίσημη πρώτη του “Τάνγκο του Μαγικού Ρεαλισμού” του Γιάννου Αιόλου το Σάββατο στη Λάρισα

Ερμηνεύουν:

Έγχορδα (14 μουσικοί) Sofia Soloists Chamber Orchestra

Πιάνο: Margarita Ilieva

Ακορντεόν: Δημήτρης Αραμπατζής

Διεύθυνση Ορχήστρας: Konstantin Dobroykov

Χορεύουν Τάνγκο ο Gabriel Marino και η Βάσια Θανοπούλου

Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος