Η Ελασσόνα αγκαλιάζει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Δύο επιπλέον άτομα, μία γυναίκα και ένα 10χρονο παιδί έφτασαν χθες στην Ελασσόνα έχοντας δραπετεύσει από τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία. Την οικογένεια των Ουκρανών προσφύγων που διαμένουν στην Ελασσόνα επισκέφτηκε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας κ. Ευ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, για να προσφέρει αναμνηστικά δώρα και μία ζεστή αγκαλιά.

Το ενδιαφέρον του Δήμου και της οικογένειας εστιάζεται πλέον στη χορήγηση καθεστώτος προσωρινής προστασίας, προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα την παραμονή τους και τα παιδιά να ενταχθούν σε σχολικές τάξεις. Ο Δήμος Ελασσόνας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη διευκόλυνση της οικογένειας και με τη Διεύθυνση της Εκπαίδευσης για την ένταξη των παιδιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η Ελασσόνα αγκαλιάζει τους πρόσφυγες από την ΟυκρανίαΠριν λίγες ημέρες, Η Βαλεντίνα, η Άλλα και η Σοφίιε, γιαγιά, νύφη και εγγονή, ταξίδεψαν στην Ελλάδα από την πόλη Vorzel στα όρια του Κιέβου μετά από επικοινωνία με το Δήμο Ελασσόνας, που ανέλαβε την φιλοξενία και σίτιση των τριών γυναικών που εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας των βομβαρδισμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος