Η Αμαλ ταξιδεύει στη Λάρισα και τα Τρίκαλα

H Αμάλ, η πελώρια μαριονέτα των 3,5 μέτρων ύψους, που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη αναζητώντας τη μητέρα της, έφτασε στη Χίο.
Είναι μια κούκλα πρόσφυγας, που περπατάει από χώρα σε χώρα, με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν ένα σπίτι για να μείνει, να μεγαλώσει, να μορφωθεί, να κάνει φίλους, οικογένεια, να ζήσει.

Το «Ταξίδι» της Αμάλ είναι ένα διεθνές και χωρίς προηγούμενο, Φεστιβάλ πολιτισμού «σε κίνηση», με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, αφιερωμένο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να βρουν μια νέα πατρίδα.

Στις 27 Αυγούστου θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα και τον προσφυγικό καταυλισμό Κατσικά, στις 29 Αυγούστου θα βρεθεί στα Μετέωρα και στα Τρίκαλα και στις 31 του μηνός στη Λάρισα.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο, τον Δημοτικό Κουκλοθίασο “Τιριτόμπα” και το Μουσείο Κούκλας, στηρίζουν αυτό το εγχείρημα, διοργανώνοντας μια μεγάλη φιλόξενη υποδοχή, σ’ ένα από τα πιο καινοτόμα έργα δημόσιας τέχνης που έχουν επιχειρηθεί ποτέ, φιλοξενώντας την Μικρή Αμάλ, στον Μύλο του Παππά.
Η Αμαλ ταξιδεύει στη Λάρισα και τα Τρίκαλα

Το ταξίδι στην πόλη μας περιλαμβάνει δύο σταθμούς υποδοχής:

Ο πρώτος σταθμός ξεκινά μ’ ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες της πόλης μας στο προαύλιο του Μύλου του Παππά.
Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, από τις 7-9 μμ
Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά εργαστήρια: Θεσσαλικό Θέατρο «Για το ταξίδι της Αμάλ» Ανδρονίκη Τσαγκαράκου – Χρυσούλα Αργυρούλη 2410621209.

Η μεγάλη υποδοχή
Η μεγάλη ανοικτή υποδοχή και παρέλαση της Αμάλ στην πόλη μας θα γίνει την Τρίτη 31 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα
Η συνάντηση για την παρέλαση θα ξεκινήσει από την Γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών, όπου την Μικρή Αμάλ θα περιμένουν οι 300 κούκλες που θα κατασκευαστούν τις προηγούμενες ημέρες στα εκπαιδευτικά εργαστήρια, αλλά και όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν.

Συναυλία με τους «Burger Project»
Η Αμάλ θα διασχίσει την πόλη με τελική στάση τον Μύλο του Παππά με εκατοντάδες κούκλες να ξεπηδούν από τα παράθυρα του Μύλου, με κούκλες μπαλόνια για όλους και μία μοναδική συναυλία με τους «Burger Project» που θα εκτοξεύσει τις ελπίδες όλων των παιδιών μεταφέροντας το μήνυμα “Μη μας ξεχάσεις”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος