«H Τοπική Παραγωγή και Γαστρονομία στο Επίκεντρο» – Εκδήλωση του Δ. Λαρισαίων στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Ξεκίνησε σήμερα και συνεχίζεται αύριο Πέμπτη στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST η εκδήλωση με θέμα «H Τοπική Παραγωγή και Γαστρονομία στο Επίκεντρο», την οποία διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου URBACT III FOOD CORRIDORS.

Το έργο Food Corridors αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων που έχει στόχο την ενίσχυση της διασύνδεσης μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών, μέσω της προώθησης νωπών, τοπικών και υγιεινών τροφίμων και της τόνωσης των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δημιουργία ενός περιβάλλοντος παραγωγής και κατανάλωσης που θα βασίζεται στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης θα διεξαχθούν ανοιχτά εργαστήρια και δραστηριότητες για τα τοπικά προϊόντα, οι οποίες θα συνδυάζουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της γαστρονομίας με την τεχνολογία και τις σύγχρονες στρατηγικές ανάπτυξης.

Μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μία σειρά παρουσιάσεων και δράσεων με σκοπό την προώθηση του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού, τη σημασία του για τη βιώσιμη διαχείριση των τοπικών πόρων, τη σύνδεσή του με τις νέες τεχνολογίες και τις ποικίλες δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει σε οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα δράσεων απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση διαφορετικών ομάδων απέναντι σε ζητήματα βιώσιμης γαστρονομίας και ανάπτυξης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Πέμπτη 28 Ιουλίου

18:00 – 18:45

| Γαστρονομία και Τουρισμός: «Η συμβολή της γαστρονομίας στη δημιουργία της τουριστικής εμπειρίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίσκεψη σε έναν τόπο. Είναι η γαστρονομία ικανή να αποτελέσει το σημαντικότερο κίνητρο για την επίσκεψη ενός τόπου;», Τάσος Γούσιος, Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης

19:00 – 22:00

| Ανοιχτός μπουφές με τοπικά εποχικά προϊόντα, ξεναγήσεις στο JOIST και δικτύωση

19:00 – 22:00

| «Πέστο με ένα Vidcast!», συνεντεύξεις με τοπικούς παραγωγούς στο YouTube studio του JOIST σχετικά με τη σημασία των τοπικών προϊόντων για την ενίσχυση των περιφερειακών οικοσυστημάτων μέσω της δημιουργίας μιας ισχυρής τουριστικής και πολιτιστικής ταυτότητας.

19:00 – 22:00

| «Από το χωράφι στην εικονική πραγματικότητα: Χρήσεις και οφέλη του VR στον αγροδιατροφικό τομέα», εμπειρία με περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας σχετικά με την αγροδιατροφή, τις διατροφικές συνήθειες και τη βιώσιμη γεωργία.

19:00 – 21:00

| Η διατροφή από τους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου έως το σήμερα: Αρχαιολογικά και σύγχρονα γαστρονομικά «ευρήματα». Ειδική ξενάγηση στην έκθεση «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας» με άξονα τη διατροφή.

19:00 – 21:00

| «3D εκτύπωση και τροφή», χρησιμοποιούμε την τρισδιάστατη εκτύπωση, μαθαίνουμε για τη χρησιμότητα της και δημιουργούμε τα πιο «νόστιμα» καλούπια. Απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

20:00 – 21:00

| «Το Μυστήριο του Ψηφιακού Ψωμιού», ένα διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου όπου οι τοπικές λιχουδιές είναι τα μόνα στοιχεία που έχουν οι συμμετέχουσες/οντες στη διάθεσή τους, προκειμένου να λύσουν το γρίφο. Έχει σχεδιαστεί κυρίως για παιδιά και οικογένειες, αλλά είναι ανοιχτό σε όλες και όλους!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος