H Άννα Βαγενά παρέδωσε το προσωπικό της αρχείο από το ‘’Θεσσαλικό Θέατρο’’ στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Όπως είχε υποσχεθεί πριν από λίγο καιρό, η Άννα Βαγενά παρέδωσε σήμερα 02/11/2022 το προσωπικό της αρχείο από το Θεσσαλικό Θέατρο στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Λάρισας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη συγκίνηση, σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, παραδίδω στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Λαρίσης το προσωπικό μου αρχείο από την ίδρυση και λειτουργία της Θεσσαλικής Πνευματικής Πορείας-Θεσσαλικό Θέατρο, από το 1975 έως το 1983. Το αρχείο αυτό είναι πολύτιμο για μένα, γιατί αφορά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου που είναι συγχρόνως και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας του νεοελληνικού Θεάτρου, αλλά και της Ιστορίας του τόπου μας από τη μεταπολίτευση και μετά. Το διέσωσα και το διαφύλαξα όλα αυτά τα 40 χρόνια, από το 1983 που διαλύθηκε η Θεσσαλική Πνευματική Πορεία, με μεγάλη προσοχή και αγάπη.

Ευχαριστώ όλους όσους δούλεψαν για τη δημιουργία του Θεσσαλικού Θεάτρου, καθώς και τους συνεργάτες μου, που τόσο πολύ με βοήθησαν στην πρώτη αρχειοθέτηση του αρχείου του.

Το παραδίδω στην Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Λάρισας, κ. Φανή Καραγιάννη, και στους εργαζόμενους στα ΓΑΚ, με απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Εύχομαι και ελπίζω το αρχείο αυτό στην αρχική μορφή του, αλλά και ψηφιοποιημένο, να γίνει κτήμα όλων όσων ενδιαφέρονται για την Ιστορία του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ που δέχεστε και που θα φροντίσετε αυτό το πολύτιμο για μένα υλικό και είμαι στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία στο μέλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος