Γιάννης Ταουσιάνης: “Ήταν μία αγχωτική νίκη για εμάς”

Σημαντική, αλλά αγχωτική νίκη πέτυχε σήμερα η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ απέναντι στη Βέροια με 1-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ 2.
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ Γιάννης Ταουσιάνης δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του, τονίζοντας τα εξής: “Ήταν μία αγχωτική νίκη για εμάς, αλλά έτσι γίνεται πάντα όταν το σκορ είναι ρευστό. Εμείς κρατάμε τη νίκη. Αφενός θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα μας χορταίνει με ποδόσφαιρο, αφετέρου οφείλουμε να αποκτήσουμε μία παθολογική αρρώστια με τις νίκες, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία της ΑΕΛ και οι στόχοι της.
Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε σε ικανοποιητικό ποσοστό την εφαρμογή πραγμάτων που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα. Δημιουργήσαμε επιθέσεις, είχαμε υπομονή και συγκέντρωση στο επιθετικό πλάνο κι αν είχαμε καλύτερες λύσεις στο επιθετικό τρίτο, ίσως να είχαμε πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ.
Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν αντίστοιχη. Ενδόμυχα, είχαμε μία πίεση που δεν μας άφησε να είμαστε το ίδιο ήρεμοι και ψύχραιμοι στο παιχνίδι μας και μπήκαμε περισσότερο σε ένα αγχωτικό κι άναρχο ματς. Το μόνο που μπορώ να κρατήσω είναι θέληση, το πάθος και η αποφασιστικότητα να κερδίσουν το παιχνίδι.
Να δώσω συγχαρητήρια, πέρα από τους παίκτες μου, στον κόσμο που μας στήριξε σήμερα. Τον έχουμε ανάγκη δίπλα μας και η σχέση μας είναι αμφίδρομη. Ξέρω πως θέλουν χαρές κι εμείς θέλουμε τη στήριξή του για να τις ανταποδώσουμε. Έχουμε ένα χρέος απέναντι στον κόσμο.
Μπροστά μας έχουμε το ρεπό μας και θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε κάποια πράγματα καλύτερα. Θα έχουμε και τις επιστροφές κάποιων παικτών, αλλά και οι προσθήκες θα βοηθήσουν έχοντας την ευκαιρία να προσαρμοστούν με την υπόλοιπη ομάδα”.
Ερωτηθείς για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας είπε: “Η διάθεση και η πρόθεσή μας είναι να ενισχυθούμε με ακόμα δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή και ίσως κι έναν ακόμα μεσοεπιθετικό”.

Γιάννης Ταουσιάνης: “Ήταν μία αγχωτική νίκη για εμάς”
Από την πλευρά του ο προπονητής της Βέροιας Σπύρος Μπαξεβάνος χαρακτήρισε δίκαιη την επικράτηση της ΑΕΛ υποστηρίζοντας ότι :” Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς το σημερινό. Ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό και είχε την αύρα της νίκης από το προηγούμενο παιχνίδι. Η ΑΕΛ σήμερα κέρδισε δίκαια το παιχνίδι.
Είμαι ικανοποιημένος όμως από την προσπάθεια των παικτών μου στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση να κρατήσουμε την μπάλα. Αλλάξαμε εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, θέλαμε να έχουμε ηρεμία στην κατοχή της μπάλας, είχαμε τις στιγμές μας στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεχτήκαμε μια δίκαιη ήττα.
Εμείς πρέπει να κερδίσουμε στο επόμενο παιχνίδι για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την παραμονή στην κατηγορία. Χρειαζόμαστε άμεσα αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Οι δυνατότητες στην ομάδα υπάρχουν”.
Σχετικά με τη διαιτησία του αγώνα τόνισε ότι, “Δεν υπήρχε παράπονο από καμία ομάδα. Θέλουμε τέτοιες διαιτησίες σε όλα τα γήπεδα. Ζητάμε το φυσιολογικά, που στην Ελλάδα δεν ισχύει καθώς υπάρχουν παράπονα. Άλλωστε σήμερα δεν είχαμε κι αμφισβητούμενες φάσεις, που κρίνονται οι αποφάσεις των διαιτητών. Εγώ και πάλι θα του δώσω συγχαρητήρια”.
Για την μεταγραφική ενίσχυση δήλωσε ότι, “Δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα. Όταν ήρθα, από τη διοίκηση είχα την ενημέρωση πως έχουν τρεις παίκτες και δεν θα κινηθούμε για κάποιο άλλο παίκτη, αλλά αυτό θα φανεί μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση”.
Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ εκπροσώπησε ο Πέτρος Καλουτσουκίδης, ενώ της Βέροιας ο Γιώργος Μπλέτσας οι ο οποίοι δήλωσαν :

Γιάννης Ταουσιάνης: “Ήταν μία αγχωτική νίκη για εμάς”
Πέτρος Καλουτσουκίδης (παίκτης ΑΕΛ): “Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη και αυτοί οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί για εμάς και τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα μπήκε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο και δείξαμε πράγματα που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός, αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα για τη νίκη. Τώρα έχουμε το ρεπό μας κι έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε καλύτερα, για να επιστρέψουμε ακόμα καλύτεροι στο επόμενο ματς”.

Γιάννης Ταουσιάνης: “Ήταν μία αγχωτική νίκη για εμάς”
Γιώργος Μπλέτσας (παίκτης Βέροιας): “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για τη νίκη που πήρε σήμερα. Εμείς είχαμε ένα μέτριο παιχνίδι. Δεν εμφανιστήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών. Στο πρώτο ημίχρονο φαινόμασταν πολύ φοβισμένοι, αν και δεν απειληθήκαμε με κάποια ουσιώδη φάση, ενώ δεν είχαμε και καλή κυκλοφορία της μπάλας όπως σε άλλα ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάλι δεν απειληθήκαμε πολύ, αλλά δεν είχαμε την εικόνα που θα έπρεπε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος