Για απόφαση – εμπαιγμό κάνει λόγο η Πανελλαδική των Μπλόκων για το αγροτικό πετρέλαιο

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην απόφαση  της κυβέρνησης για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε νέους αγρότες, σε αγρότες που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας και σε όσους μετέχουν σε συνεργατικά σχήματα.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει την απόφαση ως εμπαιγμό και τονίζει χαρακτηριστικά :”Η εξαγγελία σας ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ του τρακτέρ είναι, μια-δυο ημέρες δουλειάς στο χωράφι μας”

H ανακοίνωση αναφέρει παράλληλα: “Oι αγρότες είναι 400.000 οικογένειες και από το επάγγελμα τους ζουν και δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι καθώς παράγουμε προϊόντα και πρώτη ύλη……. Επιδιώκετε το διαχωρισμό των ίδιων των αγροτών. Να τους στρέψετε τον έναν ενάντια στον άλλο γιατί έτσι πιστεύετε ότι θα είναι πιο εύκολο να περάσετε την πολιτική σας……Ακόμη όμως και αυτή η επιστροφή είναι πολύ πίσω από ότι δινόταν.. Το 2015 η επιστροφή για το αγροτικό πετρέλαιο ήταν 185 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και βέβαια τότε με πολύ χαμηλότερη τιμή το λίτρο πετρελαίου, συνολικά πιο φθηνά τα μέσα και εφόδια, η ενέργεια, το κόστος ζωής…..”

“Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παλεύει και διεκδικεί αφορολόγητο πετρέλαιο και δεν κάνουμε βήμα πίσω σε αυτό”, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος