Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Στα σκαριά η δημιουργία πρωτοκόλλου διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας

Στο στάδιο της σύνταξης ενός πρωτοκόλλου που θα εφαρμόζεται στις περιπτώσεις των θυμάτων έμφυλης βίας που προσέρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τις πρώτες βοήθειες βρίσκεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αυτό αποκαλύφθηκε, στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης ευαισθητοποίησης των εργαζομένων του νοσοκομείου για την έμφυλη βία, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ από τον διοικητή του νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Γ. Βλαχάκη και την προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ κ. Θ. Μανωλοπούλου.

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Στα σκαριά η δημιουργία πρωτοκόλλου διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας

Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του πρωτοκόλλου θα υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία αντιμετώπισης των περιστατικών έμφυλης βίας, η οποία, όπως υπογραμμίστηκε δεν θα εξαντλείται, όπως γίνεται τις περισσότερες φορές στην απλή παροχή των απαιτούμενων πρώτων βοηθειών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Στη συνάντηση οι ομιλήτριες από το Συμβουλευτικό Κέντρο, Φανή Μουστάκα, Ψυχολόγος και Ρένα Μουρουγιάννη, Κοινωνική Λειτουργός ανέλυσαν στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας τον ορισμό της βίας κατά των γυναικών, τις μορφές και τα είδη, τα σημάδια αναγνώρισης, και ποιες είναι οι υπηρεσίες του Κέντρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος