Γ. Λεχουρίτης: Η χώρα βιώνει επισιτιστική ακρίβεια

«Η χώρα βιώνει επισιτιστική ακρίβεια! Ζούμε τη χειρότερη ακρίβεια των τελευταίων 30 ετών, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία μας ο πληθωρισμός αγγίζει το 14%».

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταναλωτών ΙΝΚΑ, Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, Γιώργος Λεχουρίτης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με το νέο πρόεδρο του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ. Τερζόπουλο και τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Κόκκαλη.

Ο κ. Λεχουρίτης επέκρινε σφοδρότατα τις κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες οδηγούν σε τεράστιο κύμα ακρίβειας σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, ενώ αναφέρθηκε και στις ομαδικές αγωγές που εκδικάστηκαν πρόσφατα για την ρήτρα αναπροσαρμογής. Μίλησε για μία πρώτη νίκη του καταναλωτικού κινήματος, σε ό,τι αφορά την απαγόρευση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά και επεσήμανε, ότι έπονται οι προσφυγές για τους ιδιώτες παρόχους σε κάποιους μήνες από τώρα.

«Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής αποτελεί κοροϊδία για τον καταναλωτή, καθώς η ρήτρα θα ενσωματωθεί στην κιλοβατώρα. Η κυβέρνηση, σε ένα πρωτοφανές κόλπο γκρόσο, συνεχίζει να προασπίζει τα golden boys της ενέργειας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ, χαρακτηρίζοντας ως «πραιτοριανούς του Άδωνι» τους ανθρώπους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), που όπως τόνισε «απαξίωσαν πλήρως τους ελέγχους των Διευθύνσεων Εμπορίου».

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ. Τερζόπουλος και ο βουλευτής κ. Κόκκαλης κάλεσαν τον κόσμο να πλαισιώσουν το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας.  Μάλιστα, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι η απόφαση που αφορά στις αγωγές για τη ΔΕΗ αναμένεται τους επόμενους μήνες, καλώντας παράλληλα τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος