Κιλελέρ – Γ. Γεωργαντάς: Ο προϋπολογισμός της νέας ΚΑΠ δεν μειώθηκε – Κερδισμένοι οι αγρότες που συμμετέχουν σε περισσότερες δράσεις

Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Υπουργείου Γεωργίας για τη νέα ΚΑΠ μιλώντας στην ημερίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην έδρα του δήμου Κιλελέρ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντάς. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κατάφερε να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τον προϋπολογισμό για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, όταν άλλες χώρες εντός της Ευρώπης υπέστησαν απώλειες της τάξεως του 10%.

Ο κ. Γεωργαντάς απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να αξιοποιήσουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. “Το σημαντικό είναι ότι το ποσό της νέας ΚΑΠ είναι το ίδιο. Γιαυτό και πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση. Οι αγρότες πρέπει να γνωρίζουν ότι όσες περισσότερες δράσεις κάνουν τόσα περισσότερα χρήματα θα πάρουν“, είπε.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε παράλληλα ως “ορόσημο τα οικολογικά σχήματα, μέσω των οποίων μπορούν να αυξηθούν τα ποσά που λαμβάνουν οι αγρότες. Ακόμη και οι νέοι αγρότες θα έχουν όφελος μεγαλύτερο από το προηγούμενο διάστημα“.

Όσον αφορά τα ποσά που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα μέσω της νέας ΚΑΠ για την πενταετία, αυτά ανέρχονται στα 13,5 δισ. ευρώ, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι για το καλαμπόκι έχει αποφασιστεί να είναι στις συνδεμένες με ενίσχυση καλλιέργειες, με βάση όμως την ποιότητα του νερού βάσει των σχετικών στοιχείων που διαθέτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος