Τη δεύτερη μεγαλύτερη φυτεία με πάνω από 5.000 δενδρύλλια χασίς ανακάλυψαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε δύσβατη περιοχή στην Καρυά Ολύμπου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία στις έρευνες που ακολούθησαν μετά τον εντοπισμό της φυτείας έχει γίνει η ταυτοποίηση 3 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ στο σημείο όπου εντοπίστηκε η φυτεία βρίσκονται άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι προχωρούν στη εκρίζωση των 5.000 και πλέον δενδρυλλίων που φτάνουν σε ύψος τα 2 μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει μια ακόμη φυτεία με 6.000 και πλέον χασισόδεντρα στην περιοχή του Πολυδενδρίου, στον δήμο Αγιάς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:
Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας, σύμπλεγμα φυτειών όπου καλλιεργούνταν μεγάλος αριθμός δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινή και δασώδη περιοχή του Ολύμπου, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης – καλλιέργειας κάνναβης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε το σύμπλεγμα φυτειών των δενδρυλλίων κάνναβης.
Πιο αναλυτικά, σε διαμορφωμένο χώρο -6- διαζωμάτων, που εκτείνονταν σε συνολική έκταση -10- στρεμμάτων περίπου και ενώνονταν μεταξύ τους με μονοπάτια που είχαν ανοίξει οι δράστες, βρέθηκαν συνολικά -5.085- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1- έως -3,5- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, βρέθηκαν, εντός αυτοσχέδιου καταλύματος, -8- τσουβάλια με συγκομισμένη ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -24,2- κιλών και κατασχέθηκαν.
Στον χώρο υπήρχε δίκτυο άρδευσης με λάστιχα εκατοντάδων μέτρων και αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, ενώ βρέθηκαν φορητοί ασύρματοι επικοινωνίας, οικιακά σκεύη, καλλιεργητικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά και -4- φωτοβολταϊκά πάνελ.
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας -3- αλλοδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος άγνωστων –μέχρι στιγμής- δραστών, σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος