Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ με την σύμπραξη Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της Λάρισας

Με… διετή καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας καταφθάνει ο Αη Βασίλης στη Λάρισα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ: “Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα”, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις για την ενίσχυση αναξιοπαθούντων πολιτών. Περίπου 20 φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους από σήμερα Δευτέρα μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Λαρισαίους να ενισχύσουν με τρόφιμα την προσπάθεια αυτή.

Το φεστιβάλ αποτελεί θεσμό για την Λάρισα τα τελευταία 13 χρόνια, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου των συνδιοργανωτών φορέων και φέτος περιλαμβάνει μια δέσμη δράσεων τις οποίες στηρίζουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι και το “Θεσσαλικό Θέατρο”. Η αρχή έγινε σήμερα με τους Πολιτιστικούς Συλλόγου να μαγειρεύουν για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Τις εκδηλώσεις που συνεχίζονται καθόλη της διάρκεια της εβδομάδας, συμπληρώνουν αφιερώματα στην παράδοση και τον πολιτισμό με την παράσταση του “Θεσσαλικού Θεάτρου” όπου οι θεατές αντί εισητηρίου θα φέρουν τρόφιμα και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Δευτέρα με τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της ομάδας των Δικηγόρων και των Παλαίμαχων της ΑΕΛ.

Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ με την σύμπραξη Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της Λάρισας
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας εν μέσω του προέδρου του Συλλόγου Αργιθεατών Λάρισας Κ. Σιατραβάνη και του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας Χ. Τοπαλίδη

Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών του δήμου Λαρισαίων κ. Π. Σάπκας “την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ο Άη Βασίλης θα ξανάρθει και θα μας βρει όλους μαζί, για καλό σκοπό. Είναι μια σημαντική εκδήλωση, μια συνάντηση παραδοσιακών συγκροτημάτων, η οποία συνδυάζει όπως και όλο το φεστιβάλ, την αλληλεγγύη με τον πολιτισμό και για την οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους, σχεδόν 20 πολιτιστικοί και μορφωτικοί σύλλογοι της Λάρισας που έχουν ετοιμάσει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο και μόνο αντίτιμο τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους συμπολίτες μας που τα χρειάζονται.

Είναι μεγάλη η χαρά μας να συμμετέχουμε σε αυτό το φιλανθρωπικό φεστιβάλ. Όλοι έχουν δουλέψει με αγάπη και μεράκι, για να παρουσιάσουν κάτι όμορφο. Όλοι έχουν δουλέψει εθελοντικά για το συνάνθρωπο. Κι όσο συμβαίνουν τέτοιες δράσεις ο Αη Βασίλης πάντα θα έρχεται”, κατέληξε ο κ. Σάπκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος