Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βερδικούσιας Ελασσόνας

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη. Στόχος της ημέρας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό και την εκπαιδευτική κοινότητα ειδικότερα για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης.
Στο πλαίσιο αυτού του στόχου, το σχολείο της Βερδικούσιας με πρωτοβουλία του Διευθυντή Νικολάου Παναγιώτου και τη συμβολή της καθηγήτριας Γερμανικών του σχολείου Μαρία Δασκαλάκη , διοργάνωσε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, εκδήλωση μετά το πέρας της οποίας οι μαθητές κλήθηκαν ανά ομάδες να απαντήσουν σε ένα διαδραστικό κουΐζ ανατροφοδότησης. Η εκδήλωση του σχολείου έκλεισε με βράβευση της νικήτριας ομάδας και τους παρακάτω στίχους του ποιητή…
” Μια γλώσσα όπως η ελληνική όπου άλλο πράγμα είναι η αγάπη και άλλο πράγμα ο έρωτας. Άλλο η επιθυμία και άλλο η λαχτάρα. Άλλο η πίκρα και άλλο το μαράζι. Άλλο τα σπλάχνα κι άλλο τα σωθικά…”
Οδυσσέας Ελύτης Ο μικρός ναυτίλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος