Ετήσια Προγράμματα Διεθνών Ανταλλαγών AFS για μαθητές Λυκείου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η AFS Greece & Cyprus προσφέρει τη δυνατότητα σε Έλληνες και Κύπριους μαθητές Λυκείου να συμμετάσχουν σε προγράμματα ετήσιων διεθνών ανταλλαγών στο εξωτερικό.

Φέτος η AFS Greece & Cyprus συνεργάζεται με 26 χώρες μεταξύ των οποίων συναντούμε τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία κ.α.

Στο πλαίσιο του Global Citizen Scholarship Program εξασφάλισε 17 υποτροφίες (11 πλήρεις και 6 μερικές) xάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

H υπεύθυνη του προγράμματος στην Ελλάδα κα Βάλι Παπαδημητρίου, δηλώνει: “Στη διάρκεια των δεκαετιών, η AFS έχει προσφέρει σε χιλιάδες μαθητές από όλο τον κόσμο ευκαιρίες διαπολιτισμικής μάθησης που συνέβαλαν καθοριστικά στην καλλιέργεια του χαρακτήρα τους, καθώς και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους. Η AFS Greece & Cyprus είναι εναρμονισμένη με τους στόχους της ευρύτερης οικογένειας της AFS διεθνώς και δεσμεύεται πλήρως να ενδυναμώσει και να ενθαρρύνει τους νέους της Ελλάδας και της Κύπρου να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, να αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και να καλλιεργούν την ανθεκτικότητα τους στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής τους εμπειρίας και όχι μόνο“.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα περνούν μια ακαδημαϊκή χρονιά στη χώρα υποδοχής τους, ζώντας μαζί με μια τοπική οικογένεια. Η Ναταλία από την Καλαμάτα που βρίσκεται στο Mοντρεάλ του Καναδά με ολόκληρη υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δηλώνει: “Όλα είναι υπέροχα. Είμαι πιο χαρούμενη από ποτέ!”.

Η διαδικασία της διαδικτυακής υποβολής αιτήσεων για τα ακαδημαϊκά προγράμματα που ξεκινούν το φθινόπωρο του 2022, θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 για μαθητές που είναι γεννημένοι μεταξύ 1-1-2004 και 31-12-2007. Για να υποβάλετε αίτηση ή να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://afs.org.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος