Εθελοντική αιμοδοσία στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Η πρώτη, για φέτος, εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, που λειτουργεί από το 2009, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου . Η Διεύθυνση και οι υπεύθυνοι αιμοδοσίας του σχολείου ευχαριστούν τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους αποφοίτους του σχολείου και τους πολίτες του Τυρνάβου, όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου και με τη συμμετοχή τους πρόσθεσαν 40 φιάλες αίματος στον κοινό αγώνα που κάνουν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες για να μειώσουν τις υπαρκτές, δυστυχώς, ελλείψεις.


Εθελοντική αιμοδοσία στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Δεν ήταν όμως μόνο η συγκέντρωση αίματος που έκανε εντύπωση, αλλά και η θέληση για συμμετοχή, αφού ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με άλλες χρονιές και η ευαισθητοποίηση των μαθητών καθολική, γιατί το βίωμα λειτουργεί ως ένα κίνητρο υιοθέτησης νέων στάσεων και συμπεριφορών. Ιδίως όταν το βίωμα συνοδεύεται από την προσφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως 25 μαθητές του σχολείου, έδωσαν για πρώτη φορά αίμα. Τη Δευτέρα, μαθητές, απόφοιτοι, γονείς, καθηγητές, πολίτες του Τυρνάβου και διεύθυνση, ήταν όλοι μαζί για ένα σκοπό. Το σχολείο αποκτά νόημα και σκοπό, όταν ανοίγεται στην κοινωνία και της δείχνει ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος