Ερώτηση στην υπ. Παιδείας από τον βουλευτή Β. Κόκκαλη για το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Για “έλλειψη σχεδιασμού για τη στήριξη και λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας” κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς την υπουργό, Νίκη Κεραμέως.Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης αναφέρει μεταξύ άλλων: “Στη νέα αρχιτεκτονική και στα πλαίσια της ανάπτυξης των νέων ακαδημαϊκών και ερευνητικών δομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμπεριλαμβάνεται και η ίδρυση Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου.
Η προηγούμενη κυβέρνηση εκτιμώντας τις νέες σύγχρονες διαμορφούμενες τάσεις και ανάγκες για το ρόλο και τη θέση των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όχι μόνο στην Ελληνική επικράτεια αλλά γενικότερα σε διεθνές επίπεδο, θέσπισε τη λειτουργία συγκεκριμένων δομών σε αυτά δίνοντας τους τη δυνατότητα να διευρύνουν περαιτέρω τον ρόλο τους ώστε να συμβάλλουν στην κάλυψη των επιστημονικών, οικονομικών κοινωνικών και πολιτισμικών αναγκών της εποχής μας.
Δυστυχώς όμως , επί των ημερών σας, δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενέργεια και κανένας σχεδιασμός για την λειτουργία και ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης «ΙΑΣΩΝ» ), το οποίο αποτελεί αντιπροσωπευτική δομή ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς αλλά και κοινωνικά επωφελούς πανεπιστημιακού ιδρύματος….
Ερωτάται η αρμόδια κα Υπουργός:
Προτίθεται να υλοποιήσει και να στηρίξει τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης «ΙΑΣΩΝ» όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 23 ν. 4589/2019(Α’ 13);
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του;».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος