Εργατικό Κέντρο Λάρισας: “Στις 9 Νοέμβρη στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ενάντια στην εξαθλίωση”

Με το σύνθημα “σπάμε τον φόβο και βγαίνουμε μπροστά – κλιμακώνουμε την δράση μας – όλοι στην απεργία”, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γ. Σκόκας σημείωσε ότι “… Απευθύνουμε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους επαγγελματοβιοτέχνες, μικρεμπόρους, τους βιοπαλαιστές αγρότες να δώσουν την δική τους απάντηση στην βαρβαρότητα που ζούμε με την μαζική τους συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία 9 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία. Σήμερα έχουμε μόνο λόγους για να βγούμε στον δρόμο του αγώνα.
Απεργούμε για να ακουστεί δυνατά ένα «φτάνει πια», «δεν αντέχουμε άλλο». Έχουμε κουραστεί , έχουμε αγανακτήσει και δεν μπορούμε άλλο να «κόβουμε» από τα βασικά για να τα φέρουμε βόλτα… Απεργούμε για να πάψει να πηγαίνει «στο βρόντο» η οργή που δοκιμάζουμε κάθε μήνα, όταν μέσα σε μια βδομάδα ο μισθός έχει κάνει ήδη φτερά. Γιατί δεν ανεχόμαστε κάθε μήνα να «αναβάλλουμε» για τον επόμενο την ικανοποίηση βασικών αναγκών, από ιατρικές εξετάσεις μέχρι τις αναγκαίες ανάσες ψυχαγωγίας επειδή πάλι «ο μισθός τέλειωσε»… Γιατί αρκετά ανεχτήκαμε την ενεργειακή φτώχεια και μάλιστα σε συνθήκες που οι ενεργειακοί κολοσσοί θησαυρίζουν και ταυτόχρονα να διαφημίζουν την Ελλάδα – ενεργειακό κόμβο… Γιατί, ακόμα και τα επιδόματα «ανακούφισης» των πιο ακραίων αποτελεσμάτων αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι βγαλμένα από τον ιδρώτα των ίδιων των εργαζομένων και του λαού”.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ξεκαθάρισε ότι “δεν «βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι», όπως καλλιεργείται, με στόχο να μένουν καθηλωμένες οι απαιτήσεις”.

“… Απεργούμε γιατί η όποια θετική αλλαγή για τον λαό θα έρθει μέσα από την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τη διεκδίκηση, το βάδισμα στον δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Αυτόν τον δρόμο δείχνουν οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, σε κάποιες χώρες για πρώτη φορά μεταπολεμικά και μάλιστα με τέτοια αντοχή και τέτοιες διεκδικήσεις”, πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος