Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για τα Τέμπη ανήμερα της θλιβερής επετείου

Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Λάρισας, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», ή στην «κακιά στιγμή» αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα με αιτίες και ενόχους“, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γ. Σκόκας απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αναφέρθηκε και σε μια σειρά πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν με την συνεργασία και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και καλλιτεχνών της περιοχής μας, οι οποίες περιλαμβάνουν τις εξής παρεμβάσεις με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τα Τέμπη:

· Δημιουργία μεγάλης τοιχογραφίας-καλλιτεχνικού έργου στο χώρο του εγκλήματος. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/02 με την καθοριστική συμβολή καλλιτεχνών της περιοχής.

· Τοποθέτηση μεταλλικής πλακέτας αφιερωμένης σε αυτό το γεγονός και στους ανθρώπους που χάθηκαν στον χώρο της Πλατεία του ΟΣΕ με αποκάλυψη την ημέρα της Απεργίας.

· Βίντεο με εικόνες από εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές και κινητοποιήσεις.

Όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

-Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημόσιους υπαλλήλους.

-Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

– Να σταματήσει εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί.

Για τις πλημμύρες: Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία. Τέλος “για το έγκλημα των Τεμπών να αποδοθούν οι πραγματικές, ευθύνες, σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές και μαζικές μεταφορές, καθώς και άμεση λύση στις καθημερινές καθυστερήσεις στην μετακίνηση συναδέλφων Λάρισα-Θεσσαλονίκη. Άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της γραμμής Λάρισας Βόλου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος