Εργατικό Κέντρο: Απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Ιουνίου για το εργασιακό ν/σ

Νέα απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Ιουνίου στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου “έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δε θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας”.
Όσον αφορά τα βασικά αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
– Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα, που θέλει να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση.
– Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις, που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
– Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
– Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
– Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
– Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.
–  Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος