Επιτυχημένη η παρουσία της περιφέρειας Θεσσαλίας στη Foodexpo

Η Foodexpo που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο από 8 έως 10 Μαρτίου, με την άρτια διοργάνωση της επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θέση της ως τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!

34.978 επισκέπτες από 80 χώρες, 3.673 διεθνείς αγοραστές, 1.000 Hosted Buyers, 1.300 εκθέτες, 200 διεθνείς συμμετοχές, 50.000+ Τρόφιμα & Ποτά, 3 Stages, 100+ Speakers & Chefs.

Επιτυχημένη η παρουσία της περιφέρειας Θεσσαλίας στη Foodexpo

Μέσα σε αυτό το σκηνικό έγινε φέτος μια μεγάλη προσπάθεια από την  Περιφέρεια, οι Θεσσαλοί παραγωγοί και μεταποιητές τροφίμων  να πάρουν την προβολή που τους αξίζει. Για πρώτη φορά σε ένα δικό της καλαίσθητο περίπτερο η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε την δυνατότητα να φιλοξενήσει  επισκέπτες, επισήμους και μη, και να τους ενημερώσει για το σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη κου Κουρέτα που τοποθετεί τον αγροδιατροφικό κλάδο της Θεσσαλίας σε πρώτο πλάνο.

Οικοδεσπότες ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημ. Τσέτσιλας, ο αντιπεριφερειάρχης Διαχείρισης Υδάτων κ. Νικ. Ντίτορας και στελέχη της ΔΑΟΚ. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Κώστας Τσιάρας.

Επιτυχημένη η παρουσία της περιφέρειας Θεσσαλίας στη Foodexpo

Όπως και σε κάθε έκθεση υποστηρίχθηκαν οικονομικά οι 42 εταιρείες που είχαν περίπτερο με την αποστολή της Περιφέρειας, σε συνεργασία πάντα με τα τέσσερα θεσσαλικά επιμελητήρια. Στο πλαίσιο της Έκθεσης την Κυριακή, στις 9/3, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πραγματοποιήθηκε και μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση μαγειρικής. Με τη βοήθεια του Λαρισαίου Σεφ, Βασίλη Παναγούλη και της ομάδας του, ο πλούτος της θεσσαλικής γης ξεδιπλώθηκε μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό. Τα αρώματα και οι γεύσεις τους μάγεψαν όλους, και οι παραγωγοί μας ανέβηκαν στη σκηνή και μοιράστηκαν με το κοινό ιστορίες με τον κόπο και το μεράκι που απαιτεί η δουλειά τους.

Το πρόγραμμα εξωστρέφειας της Περιφέρειας για το 2025 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ξεκίνησε η φετινή χρονιά από την Έκθεση στο Σύνταγμα, ακολούθησαν παρουσίες σε αγροδιατροφικές εκθέσεις στο Βερολίνο (Fruit Logistica), στο Παρίσι (Wine Paris), στο Ντουμπάι (GULFOOD), στην Agrothessaly στη Λάρισα, στο Τόκιο (Foodex Japan), και συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα στο Μπέρμιγχαμ (Food & Drink Expo), στο Ντύσελντορφ (ProWine), στο Λονδίνο (IFE) , στη Freskon στη Θεσσαλονίκη αλλά και με πολλές άλλες σημαντικές δράσεις. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος