Επιστρέφει το Run Greece στη Λάρισα με 2.000 δρομείς

Στους 2.000 ανέρχονται οι δρομείς, ερασιτέχνες και μη, απ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δίνουν ραντεβού μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω του κορονοιού, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στη Λάρισα, συμμετέχοντας στους αγώνες δρόμου RUN GREECE Larissa 2022 που οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων ξεκινά στις 10 το πρωί με αφετηρία και τερματισμό τη Λέσχη Αξιωματικών στην κεντρική πλατεία Λάρισας, ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων στις 11.30 το πρωί, ο παιδικός αγώνας ενός χιλιομέτρου στις 11 το πρωί με αφετηρία την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Φέτος οργανώνεται και ειδικός αγώνας για άτομα με αναπηρίες με εκκίνηση στις 11 το πρωί από την πλατεία Εβραίων και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.run-greece.gr και στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Επιστρέφει το Run Greece στη Λάρισα με 2.000 δρομείς
Σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι διοργανωτές, ανέφεραν τα εξής:
Κ. Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: “Είναι μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού, ένας αγώνας ανοιχτός σε όλους, με διαδρομές 10 και 5 χιλιομέτρων, παιδικό αγώνα και αγώνα για άτομα με αναπηρίες.(…)Ενώνουμε δυνάμεις σε μια αθλητική γιορτή που κινητοποιεί, εμπνέει και δίνει τη δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής. Όποιος σέβεται τη ζωή και την υγεία του αθλείται, γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στην ζωή και ζωή στα χρόνια”.

Θάνος Αδαμόπουλος, αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Λαρισαίων: “Δίνουμε την δυνατότητα σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, να συμμετέχει, να αθληθεί, να διασκεδάσει. Η Λάρισα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και άλλους φορείς έχει μπει στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, ειδικά την χρονιά που διανύουμε, με τα παγκόσμια πρωταθλήματα ποδηλάτου και πόλο.”

Ηλίας Καφφές, πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: “Το Run Greece είναι ένας αγωνιστικός θεσμός, που γίνεται στην καρδιά της Λάρισας αλλά αφορά όλους τους Θεσσαλούς πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που συμμετέχοντας στον αγώνα μεταφέρουν τα διαχρονικά μηνύματα του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Οι αγώνες αυτοί δεν έχουν αποκλειστικό σκοπό την νίκη, δεν εστιάζουν στην επίδοση. Νικήτρια είναι μόνο η συμμετοχή. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους πολίτες να αλλάξουν την καθημερινότητά τους και να εντάξουν τη δια βίου άθληση στον τρόπο ζωής τους.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος