Επιστολή Δ. Κουρέτα στον Υπ. Παιδείας για την ένταξη των μαθητών και της Ελασσόνας στην ειδική μοριοδότηση

 Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, Θρηκευμάτων και Αθλητισμού και συγκεκριμένα προς τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, με την οποία ζητά την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει την επιπλέον μοριοδότηση του 2%, ώστε όλοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών Εξετάσεων της Ελασσόνας να συμπεριληφθούν στο ευνοϊκό καθεστώς, απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Στην επιστολή του ο κ. Κουρέτας αναφέρει τα εξής:

 “Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Χαιρετίζουμε καταρχάς την Υπουργική Απόφαση που αποδίδει ειδικό ποσοστό στους Θεσσαλούς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και παρέχει επιπλέον μοριόδοτηση  κατά 2%. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Θεσσαλίας κατά τον περασμένο Σεπτέμβριο βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες από την κακοκαιρία «Daniel». Αν και συμπεριελήφθησαν, συνολικά οι Π.Ε. Τρικάλων, Μαγνησίας, Σποράδων και Καρδίτσας, δυστυχώς λόγω άστοχων ενεργειών της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και του υποβληθέντος αιτήματος του Δήμου Ελασσόνας, αναφορικά με τις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκτός Υπουργικής Απόφασης έμειναν οι Ελασσονίτες υποψήφιοι.

Κατόπιν τούτων, ζητώ την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης προς άρση της αδικίας και την ένταξη όλων, ανεξαιρέτως, των μαθητών της Θεσσαλίας και φυσικά του δήμου Ελασσόνας, στο καθεστώς μοριοδότησης του 2%” καταλήγει στην επιστολή ο Δημήτρης Κουρέτας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος