Επιστέφει με την “Ιλιάδα” η Παιδική Σκηνή του “Θεσσαλικού” από 28/2 ως 24 Μαρτίου

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις της Ιλιάδας του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου – Γιώτας Σερεμέτη το φθινόπωρο του 2022 στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος», το “Θεσσαλικό” επαναλαμβάνει για τέσσερις μόνο εβδομάδες την παράσταση, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει απ΄ την εκπαιδευτική κοινότητα.

Επιστέφει με την “Ιλιάδα” η Παιδική Σκηνή του “Θεσσαλικού” από 28/2 ως 24 Μαρτίου

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Βρισκόμαστε στον χρόνο τον δέκατο του Τρωικού Πολέμου. Ο Όμηρος στο έπος της Ιλιάδας εξυμνεί τα κατορθώματα ηρώων και γενναίων πολεμιστών. Όμως στην Ιλιάδα του Ανδρέα Φλουράκη, οι ήρωες είναι κάπως διαφορετικοί. Τσακώνονται σαν τα μικρά παιδιά και αντί για σπαθιά, μονομαχούν με μπανάνες και κοτόπουλα. Γίνονται νάρκισσοι, πεισμώνουν, έχουν υπαρξιακές ανησυχίες κι άμα τα βρουν σκούρα τρέχουν να κρυφτούν. Παραδέχονται τα λάθη τους, βάζουν τα κλάματα χωρίς να ντρέπονται κι όταν φοβούνται ζητάνε τη μαμά τους. Το ηρωικό ιδεώδες μετατοπίζεται και οι δικοί μας πρωταγωνιστές είναι περισσότερο ανθρώπινοι, μοιάζουν πιο πολύ σ’ εμάς, γίνονται αστείοι και πολλές φορές γελοίοι. Όπως κι εμείς άλλωστε. Είναι όμως αληθινοί και για αυτό μας συγκινούν. Το Θ.Θ. έχει διαμορφώσει ένα Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα που διατίθεται στα σχολεία, για την πληρέστερη επαφή με το έργο, τη θεματική του και την παράσταση.

Ώρες παραστάσεων: Πρωινές παραστάσεις για σχολεία: 9.30π.μ και 11.30π.μ, τηλέφωνο κρατήσεων: 2410 533417 και 6930435167 8.00π.μ- 14.00.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος