Επίσκεψη Θ. Παιδή στο 2ο δημοτικό σχολείο Αμπελώνα

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα επισκέφθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, όπου είχε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς συζητώντας μαζί τους για τις ανάγκες του σχολείου που στόχο έχουν την αναβάθμιση της σχολικής μονάδας όπως και τη διευκόλυνση μαθητών και δασκάλων. Παράλληλα, ο περιφερειακός σύμβουλος εξέφρασε την υποστήριξή του στο σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται. Στο πλαίσιο αυτό συζήτησε με τον διευθυντή Σωτήρη Μπλάνα για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα.

Ο Θανάσης Παιδής ξεναγήθηκε στις αίθουσες του σχολείου, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Ξανθή Κόκκινου για το πρόγραμμα ρομποτικής, το οποίο «τρέχει» κατά τη φετινή χρονιά.
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του τόσο προς την κ. Κόκκινου, όσο και προς τους μαθητές, καθώς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο τομέα.
Ειδικά αναφέρθηκε στην κατάκτηση της 5ης θέσης, πριν από λίγους μήνες, από την ομάδα RoboSprinklers, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 της WRO για μαθητές Δημοτικού.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Θ. Παιδής δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στηρίζουν έμπρακτα τον χώρο της Εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν 116 έργα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός έφτασε τα 181 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα, πέρα από την κάλυψη δεδομένων αναγκών, αποτελούν και επένδυση στο μέλλον της περιοχής μας, καθώς παρέχουν στους μαθητές όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να λάβουν μάθηση αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους.

Συνάμα, οι παρεμβάσεις δεν σταματούν εδώ καθώς ανακαινίστηκαν 17 αυλές σχολείων, αποκτώντας σύγχρονες αθλητικές υποδομές. Σημαντικές είναι, επίσης, οι πρωτοβουλίες που προωθούνται σε ότι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, ώστε μετά την ολοκλήρωση των έργων – τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 –2020 – να έχουν επιτευχθεί οι στόχοι αφενός της προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου της εξοικονόμησης ενέργειας. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η υπογραφή δύο συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη ώστε οι σχολικές μονάδες της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να προμηθευτούν ψηφιακό και πληροφοριακό υλικό, το οποίο αφορά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, εκτυπωτές, συστήματα ρομποτικής και άλλα χρήσιμα συστήματα. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα μπορούν να

εξοικειωθούν στο ψηφιακό περιβάλλον αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις» επισήμανε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος