Επιπλέον στήριξη των πληγέντων αγροτών ζήτησε ο Φ. Κουρεμπές

Την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την επιπλέον στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, ζήτησε από τη Λάρισα ο πρώην διοικητής του ΕΛΓΑ, συντονιστής του αγροτικού τμήματος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φ. Κουρεμπές.

Ο κ. Κουρεμπές πρότεινε συγκεκριμένα η αντιμετώπιση της ζημιάς στα κάστανα να γίνει με συνολικές εκτιμήσεις και με βάση τα στοιχεία παραγωγής των τριών τελευταίων ετών. Επιπροσθέτως ζήτησε να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για επιπλέον στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, όπως ταμείο Αρωγής, ταμείο αλληλεγγύης, de minimis.
Επιπλέον στήριξη των πληγέντων αγροτών ζήτησε ο Φ. ΚουρεμπέςΌπως εξήγησε “σε μια περίοδο που το κόστος παραγωγής εκτινάσσεται, επιβάλλονται στοχευμένα και άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η γεωργική παραγωγή”, ενώ άφησε παράλληλα αιχμές για μη αξιοποίηση σχετικής μελέτης που βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και θα βοηθούσε στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου ΕΛΓΑ.
ο Κ. Κουρεμπές ξεκαθάρισε τέλος ότι από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα αναληφθούν πρωτοβουλία και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που δημιούργησε η «Αθηνά».
Το πρωί ο κ. Κουρεμπές επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούνταν από τους Β. Ζωγράφο (Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ), Χρ. Καβαδία (συντονιστής ΟΜ Αγιάς), Δ. Αράπκουλε (Περιφερειακή Σύμβουλος), Ν. Παπαδόπουλο (Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ),
επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγιάς από την κακοκαιρία «Αθηνά» όπου έγινε κατανοητό το μέγεθος των ζημιών σε αγροτική παραγωγή και υποδομές.
Ακολούθησε σύσκεψη στο δήμο Αγιάς, όπου έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο, τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας και των εκπροσώπων των αγροτικών φορέων και συζητήθηκαν τρόποι στήριξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος