Επίδειξη του…εξολοθρευτή των γκράφιτι στην Λάρισα

Με ένα μηχάνημα, το οποίο αποκαθιστά τις επιφάνειες που έχουν καλυφθεί από γκράφιτι αναμένεται να εφαοδιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου ο δήμος Λαρισαίων. Το μηχάνημα, παρουσιάστηκε σήμερα από τους αρμόδιους της εταιρείας και τον αντιδήμαρχο κ. Π. Νταή και έπιασε δουλειά στον χώρο του Αγίου Αχιλλείου.

Η συγκεκριμένη τεχνική για τον καθαρισμό των γκράφιτι περιλαμβάνει την επικάλυψη των επιφανειών με ένα υλικό πλήρως βιοδιασπώμενο, το οποίο ξεπλένεται με μηχάνημα υψηλής πίεσης και νερό που ξεπερνά τους 90 βαθμούς Κελσίου. Το αποτέλεσμα όπως φάνηκε στα μάρμαρα, στην αρχή του λόφου του Φρουρίου ήταν εμφανέστατο.
Επίδειξη του…εξολοθρευτή των γκράφιτι στην Λάρισα
Όπως ανέφεραν μάλιστα οι εκπρόσωποι της εταιρείας, το υλικό που χρησιμοποιείται δεν έχει τον παραμικρό κίνδυνο για το περιβάλλον ούτε και για τον χρήστη που κάνει την εφαρμογή του και στη συνέχεια το απομακρύνει με την πίεση του νερού. Απομακρύνει μάλιστα εκτός από τις μπογιές των γκράφιτι και τους ρύπους που έχουν επικαθήσει σε επιφάνειες όλων των προηγούμενων χρόνων, όπως στα μάρμαρα στον λόφο του Φρουρίου, εν προκειμένου που έγινε η εφαρμογή και η επίδειξη.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Π. Νταής από την πλευρά του, εξήγησε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια του μηχανήματος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα πιάσει δουλειά καθαρίζοντας και αποκαθιστώντας επιφάνειες με γκράφιτι σε σημεία της πόλης. Ο κ. Νταής αναφέρθηκε τέλος και στα προβλήματα που υπάρχουν με τις ελλείψεις κάδων για απορρίμματα που έχουν καταστραφεί και πρόσθεσε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα αρχίσει η παραλαβή νέων κάδων που θα τοποθετηθούν σε σημεία που απαιτείται για να βελτιωθεί η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος