Επιχορήγηση για τις δαπάνες του MyData ζητούν οι Λαρισαίοι έμποροι

Να επιχορηγηθούν όλες οι επιχειρήσεις ανάλογα με το μέγεθος τους και το ύψος της δαπάνης για τα απαραίτητα λογιστικά και εμπορικά προγράμματα (software), προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμόσουν τις διατάξεις περί my-data ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας με αφορμή την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MyData.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως οι επιχειρήσεις που έχουν επιβαρυνθεί ήδη με το κόστος αναβάθμισης ή και αλλαγής των ταμειακών μηχανών, καλούνται και πάλι να καλύψουμε έξοδα αγοράς και ετήσιο κόστος της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Σημειώνεται πως σε λιγότερο από 20 ημέρες ξεκινά η υποχρεωτική καταχώρηση των παραστατικών εσόδων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyDATA που δημιούργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Από 01.11.2021 η υποχρέωση αυτή ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και όσους αμείβονται με μπλοκάκι (πλην ορισμένων εξαιρέσεων).

Ειδικά για το 2021 η διαβίβαση αφορά μόνο στα παραστατικά εσόδων και όχι τους λογιστικούς χαρακτηρισμούς εξόδων.

Τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδώσει ή θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις μέχρι την ημερομηνία έναρξης υποχρεωτικής διαβίβασης, πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του MyDATA το αργότερο έως τις 31.03.2022.

Θυμίζουμε ότι από την 1.10.2021 ισχύει η υποχρεωτική ηλεκτρονική αποστολή των παραστατικών εσόδων για:

  • επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με διπλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 50.000 ευρώ
  • επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με απλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ

Από 1.11.2021 διαβιβάζουν υποχρεωτικά τα παραστατικά εσόδων τους όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Επίσης από τον Νοέμβριο ισχύει και η υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την εφορία για όλες τις επιχειρήσεις.

Ζητούμενο στη φάση αυτή είναι, μέσα από την καθολικότητα της συμμετοχής των επιχειρήσεων στο νέο ψηφιακό περιβάλλον τήρησης των βιβλίων και έκδοσης παραστατικών για τις επιχειρήσεις, να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που τυχόν δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα και η πλατφόρμα να λειτουργήσει ομαλά για όλες τις επιχειρήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος