Την πίστη ότι το θέμα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα και η δικαστική διεκδίκησή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχει αίσιο τέλος, εξέφρασαν τα μέλη του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ενόψει της έναρξης της δικαστικής διαδικασίας.
Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κ. Μιχάλης Τζιατζιάς τόνισε ότι την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά η «μητέρα των μαχών» για την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού αναφέροντας ότι «οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα περιμένουν να υπάρχει αίσιο τέλος και δίκαιη απόφαση. Σε αυτό τον αγώνα έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας. Αναρωτιόμαστε τα μνημόνια τελείωσαν κι αν ναι μήπως δεν είναι για όλους; Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Στο ίδιο πλαίσιο έγινε αναφορά και για ομαδικές αγωγές των συνταξιούχων για επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Ο γενικός γραμματέας πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου, Γιάννης Γαλλιός, αποκάλεσε «ανέκδοτο» το επίδομα των 250 ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους συνταξιούχους και τόνισε τα εξής: «διεκδικούμε σταθερά και αλύγιστα την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και την ενσωμάτωση στην κύρια σύνταξη, την επαναφορά 13ης και 14ης πληρωμένης σύνταξης, αυξήσεις άνω του πληθωρισμού και αφορολόγητο από το ποσό των 12.000 ευρώ και πάνω».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος