Εντατικές εργασίες στα “πληγωμένα” από το σεισμό σχολεία για να επιστρέψουν οι μαθητές – Εξαίρεση το 3ο Δημοτικό

Με τις εργασίες να συνεχίζονται στα σχολικά κτίρια που “χτύπησε” ο σεισμός στη Λάρισα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ντίνος Διαμάντος εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ότι σχεδόν στο σύνολο των σχολείων οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στις αίθουσες στις 13 Σεπτεμβρίου.

Εξαίρεση αποτελεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο, πέτρινο κτίσμα του 1937, στο οποίο τοποθετείται νέος αντισεισμικός μεταλλικός σκελετός και θα απαιτηθούν επιπλέον 2 μήνες για την ολοκλήρωση των εργασιών. Το διάστημα αυτό, οι μαθητές όπως φαίνεται, θα παρακολουθούν σε απογευματινή βάρδια τα μαθήματα σε κοντινό σχολείο.

Στα υπόλοιπα σχολεία, είτε θα έχουν ολοκληρωθεί, είτε θα γίνονται εργασίες στη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, τουλάχιστον στα σχολικά κτίρια που η ΚΤΥΠ έχει δώσει το πράσινο φως για να μπουν με ασφάλεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Για τις εργασίες στο παλιό πέτρινο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου στη Φαλάνη, ο κ.Διαμάντος ανέφερε ότι ο Δήμος περιμένει τη νέα χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι μαθητές θα αρχίσουν τα μαθήματα κανονικά σε πρωινή βάρδια στις αίθουσες της νεότερης πτέρυγας και στα κοντέινερ που τοποθετήθηκαν στο προαύλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος