Ενωτικό κάλεσμα υπέρ του εμβολιασμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

Eνωτικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους τους Λαρισαίους να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις των ειδικών, να εμπιστευτούμε τους επιστήμονες, να θωρακίσουμε την τοπική μας κοινωνία με μαζικούς εμβολιασμούς, χτίζοντας ένα τείχος ανοσίας, προστατεύοντας τα παιδιά μας, τις ευάλωτες ομάδες, τους συμπολίτες μας απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων με ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ζητά να πραγματοποιούνται με δημόσιο έλεγχο και με επιστημονικό τρόπο δυο φορές την εβδομάδα εργαστηριακά τεστ σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί και να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

Δίνει προτεραιότητα στη μέριμνα από τον γιατρό εργασίας και το νοσηλευτικό προσωπικό για την παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων και την ενημέρωση τους για την ανάγκη εμβολιασμού, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες επιφυλάξεις.

Επίσης ζητά κυβερνητική στήριξη για την εξασφάλιση όλων των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας και διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που αποδυναμώθηκαν την περίοδο της πανδημίας, με έμφαση στις κοινωνικές δομές και την καθαριότητα των σχολείων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων “Συμπαράταξη Λαρισαίων”, “Λάρισα Μπροστά”, “Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ.”, “Ορμή Ανανέωσης” και “Λαρισαίων Κοινόν”, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση του ψηφίσματος στο οποίο αναφέρεται επίσης

“Ο καθολικός δημόσιος και δωρεάν εμβολιασμός ήταν και είναι απαίτηση των κοινωνιών διαχρονικά. Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων.

Η ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό κρίνεται απαραίτητη για όλους τους εργαζόμενους του δήμου, για όλους τους συμπολίτες μας!

Η διασφάλιση της προστασίας καθορίζεται από τους εμβολιασμούς, οι οποίοι, βέβαια, πρέπει να συνοδεύονται από ενίσχυση της ουσιαστικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από ελέγχους για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που συχνά μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, στα σχολεία, όπου οι μαθητές κυριολεκτικά «παστώνονται» στις αίθουσες με πρωτόκολλα λάστιχο. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για όσους έχουν την ευθύνη για τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας, που αποκαλύφθηκε με ένταση μέσα στην πανδημία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, που αντιμετώπισαν την υγεία, το φάρμακο, το εμβόλιο ως εμπορεύματα.

Και βέβαια, υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, καθώς η υποχρεωτικότητα του εμβολίου από όπλο ενάντια στην πανδημία εργαλειοποιείται για την επίτευξη άλλων σκοπών. Οι υπαρκτές αντιφάσεις στην ενημέρωση, το διάστημα της πανδημίας έχουν συμβάλλει στην καλλιέργεια ανασφάλειας στους εργαζομένους και την ενίσχυση ανορθολογικών και αντιεπιστημονικών αντιλήψεων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ